MENU

Welke breedte heeft een heren armband?

44 dagen geleden door Alisha geschreven

Waar moet je aan denken bij het kopen van een herenarmband?

Met een armband maak je echt een statement. Het kan je outfit maken of breken. Ook als man is het de laatste jaren erg in om een armband te dragen. Er zijn vele soorten en maten van een herenarmband, de keuze is reuze. En juist omdat de keuze reuze is, is het soms makkelijk om de keuze te maken voor de juiste armband. Wat voor soorten armbanden zijn er allemaal? Uit wat voor materiaal kan je kiezen? En welke breedte is er nodig voor jouw armband? 

Het armband model dat bij je pas (of op maat gemaakt)

Mannen dragen armbanden. Maar welke armband past het beste bij jou? Hiermee zijn we afhankelijk van de kleur van je huid en jouw stijl en persoonlijkheid. Ook kun je een armband op een stijlvolle manier dragen, als jij je er meer comfortabel bij voelt. Ben jij een man met een licht huidtype? Dan kun het beste kiezen voor armbanden in bijpassende kleuren die niet zo uitgesproken zijn. Zo kun je kiezen voor een armband in de kleur zilver, pastelkleuren of lichtbruin leer. Als je voor een andere kleur kiest, is het contrast groot met de kleur van je huid. Word je snel bruin en heb je een donkere haarkleur? Dan liggen alle opties voor je open en past eigenlijk iedere armband bij je. 

Welke materialen armbanden zijn er

Je kent natuurlijk wel de klassieke materialen van sieraden als zilver, goud, roestvrij staal en andere metaalsoorten. In de afgelopen jaren zijn er meerdere materiaalsoorten bij gekomen. Je kunt denken aan kunststof, textiel, leer en touw. Alle materialen hebben een verschillende verzorging nodig. 

Edele metalen zijn de klassiekers onder de sieraden voor mannen. De meeste armbanden worden gemaakt van zilver, goud, roestvrij staal en titanium. De kenmerken zijn dat de armband een robuuste uitstraling heeft en het makkelijk te verzorgen is. Het nadeel aan een armband van metaal is dat het in contact met de huid en daarmee met vet en zweet het verkleuringen van veroorzaken. Dat is te voorkomen door regelmatig de armband schoon te maken met zeepwater.

Een ander veelvoorkomend materiaal is leer. Een perfect materiaal om te combineren met een leren riem en leren schoenen. De armband gaat vele jaren mee, is resistent en duurzaam. Omdat het natuurlijk materiaal is, is het makkelijk om te dragen op je huid en lichter dan een metalen armband. 

Je kunt ook kiezen voor een materiaal als touw of koord. Hiermee creëer je een maritieme look. Vezels uit bijvoorbeeld scheepstouw worden hiervoor gebruikt. De vezels komen uit planten. Ze creëren een natuurlijke look en zijn stoer. Alleen moet je eraan denken dat het niet nat wordt, want als dat gebeurt kan de armband gaan schimmelen. 

Wil je een meer sportieve armband? Dan is het een gemakkelijke keuze om te kiezen voor een synthetische armband. De armbanden zijn verkrijgbaar in bijna iedere kleur en makkelijk te reinigen. 

Als laatste kan je bijna van elk materiaal een armband maken. Materiaal als natuursteen, wat lavasteen is, is tegenwoordig erg populair. Ook andere duurzame materialen komen vaak voor. Heb je een allergie? Dan is roestvrij staal een optie. Welk materiaal je kiest voor je armband, is jouw keuze. Je kunt hierbij denken aan een armband voor een bepaalde gelegenheid of juist een armband die overal bij past. 

Een armband op maat voor iedere gelegenheid

Als je naar de supermarkt gaat, draag je waarschijnlijk andere kleding dan dat je naar een bruiloft gaat. Dat werkt met armbanden precies hetzelfde. Bij de ene gelegenheid past helemaal geen armband en bij een andere juist weer wel. Door het uiterlijk van een armband kan je makkelijk bepalen voor welke gelegenheid geschikt is. 

Gouden en zilveren armbanden draag je naar gelegenheden waarbij netjes en chique centraal staan. Je kunt de sieraden ook afstemmen op de andere sieraden die je draagt. Draag je bijvoorbeeld zilveren manchetknopen, dan kies je daar een zilveren armband bij. Datzelfde geldt voor een gouden armband. Tegenwoordig kun je ook prima kiezen voor een gevlochten armband van bruin of zwart leer voor een gelegenheid die meer chique is. Je kunt het op deze manier ook combineren met een horloge.

Ga je naar een meer casual gelegenheid? Dan kun je denken aan leren armbanden met kralen of natuursteen of armbandjes van touw. Lastig om een keuze te maken? Vaak heb je je outfit al klaar voor de gelegenheid. Kijk simpelweg wat je vindt passen bij je outfit. 

Welke soorten herenarmbanden bestaan er?

Er zijn talloze soorten armbanden voor mannen, net als dat er materialen zijn. Veel voorkomende armbanden zijn de koningsarmbanden. De term koningsarmband wordt gebruikt voor armbanden voor mannen en zijn gemaakt van metaal. Er wordt een speciale techniek van vlechten gebruikt waardoor de oogjes van metaal dichtbij elkaar komen te liggen en hierdoor een bijzondere armband wordt gecreëerd. Een andere armband die vaak voorkomt is een gepantserde armband. Het zijn soepele armbanden die met schakels aan elkaar verbonden worden en daarom erg soepel zijn. De naam klinkt erg stoer en bruut, maar ze zijn juist ook elegant. Wikkelarmbanden is een andere categorie die vaak voorkomt. De wikkelarmband wordt gemaakt van verschillende soorten materialen als koord, leer en natuurlijke vezels. De armband is enorm lang en wordt daarom in verschillende rijen om je pols gewikkeld. Het geeft een natuurlijke en casual look. 

Heb je weleens gehoord van bangles? Dat zijn bijzondere vormen van een armbanden. Normaliter omsluit een armband je pols helemaal. Bangles zijn daarentegen een beetje open gespreid, op deze manier kan je de armband om doen. Daarna kan je de armband buigen zodat hij dicht gaat. Er is dus een kleine opening waarmee je de armband open en dicht kunt doen. 

Er zijn natuurlijk nog veel meer herenarmbanden als schakelarmbanden of parelarmbanden. 

Maat en breedte van de armband voor een man

Er zijn geen standaardmaten van armbanden als dat je van kleding gewend bent. En dan nog: maat S is bij de ene winkel echt maat S en bij de andere winkel een kleine maat L. Het ligt eraan welk type armband je wilt kopen, maar er zijn verschillende aanduidingen van de maat waar je gebruik van kunt maken om de armband te vinden die bij je past. Vaak is de lengte een maataanduiding voor de armband. Dat is rond de 21 centimeter. Als je comfortabel wilt zijn, dan voeg je ongeveer 1 tot 1,5 centimeter toe aan de omtrek van je pols. Op deze manier kun je de armband perfect afstellen. Als het gaat over de armbanden van textiel voor mannen, dan kom je vaak internationale maataanduidingen tegen. Dat is best lastig om in te schatten en gebruik van te maken. Het meest fijn is dan toch om de armband te passen. 

De breedte van de armband is ook iets om rekening mee te houden. Heb je grove en brede polsen? Dan kan je kiezen voor brede armbanden met opvallende sluitingen. Ook is het makkelijk om meerdere armbanden te combineren. Heb je dunnere polsen? Dan kan je ook meer armbanden dragen maar dan liever smalle armbanden. Over het algemeen is de algemene breedte van de armband 12 millimeter, 14 millimeter voor een brede armband en 10 millimeter als je een smalle pols hebt. 

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van februari

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Graveerbare armbanden

Foto-armbanden

Met vingerafdruk

Kralen van natuursteen

Houten TimberWood

Natuurstenen kralen

Paracord Touw

RVS Edelstaal

Leren armbanden

925 Sterling Zilver

Magneet

Goudkleurig

Vikings - Valhalla

Herdenkingsarmband

As-armband

Geboorte armbanden

Landkaart + GPS coördinaten

Hondenpoot of fotoafdruk

Kattenpoot of fotoafdruk

Paardenarmband

Zwart gekleurd

Blauwe kleur

Beige kleur

Witte kleur

Geweven kleur

Grijze kleur

Rode kleur

Hollands Oranje kleur

Gele kleur

Groene kleur

Bruine kleur

Vuurstarters Survival

Zweedse vissenstaart

Armband met initialen

Cadeauverpakkingen

Klantenservice