MENU

Wat verdiend een juwelier gemiddeld?

25 dagen geleden door Alisha geschreven

Juwelen vormen een belangrijk onderdeel van het leven van veel mensen. Of het nu een eenvoudige trouwring is of een dure diamanten ketting, de meesten van ons hebben wel een of ander sieraad dat we koesteren. Maar wat verdient een juwelier gemiddeld? Wat is het gemiddelde salaris van een Nederlandse juwelier? Laten we in dit artikel eens kijken naar deze vragen en meer.

Juweliers zijn hoogopgeleide ambachtslieden die gespecialiseerd zijn in het maken, repareren en zetten van edelstenen, metalen en andere materialen in prachtige sieradenontwerpen. Ze zijn vaak te vinden in juwelierszaken, winkelcentra en warenhuizen. Naarmate de vraag naar op maat gemaakte one-of-a-kind stukken toeneemt, neemt ook de behoefte aan bekwame juweliers toe. Het werk vereist geduld en precisie en kennis van edelsteenkunde en ontwerpprincipes.

Het salaris van een juwelier hangt af van verschillende factoren, zoals ervaringsniveau, locatie, specialiteit en meer. Maar in het algemeen ligt het gemiddelde jaarsalaris voor een juwelier in Nederland tussen €24.000 – €40.000 per jaar, afhankelijk van hoeveel tijd ze per week werken. Dit bereik kan aanzienlijk toenemen met ervaring en aanvullende certificeringen op gespecialiseerde gebieden zoals edelsteenkunde of design.

Wat zijn de gemiddelde cijfers bij een Juwelier?

  • Minimum en maximum salaris voor Juweliers en bewerkers van edele metalen – van € 1.503 tot € 3.257 per maand – 2022.
  • Het aanvangssalaris van een Juweliers en bewerkers van edele metalen bedraag meestal tussen de € 1.503 en € 2.198 bruto per maand.
  • Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.766 en € 2.460 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Bron: https://loonwijzer.nl/carriere/functie-en-salaris/juweliers-en-edelsmeden

Juweliers kunnen ook geld verdienen met het ontwerpen van aangepaste stukken voor klanten of het verkopen van hun eigen creaties op ambachtelijke shows of online winkels zoals Etsy. Veel ervaren juweliers zullen ook speciale opdrachten maken voor klanten die hen extra inkomsten kunnen opleveren naast hun reguliere salaris.

Naast hun basissalaris ontvangen veel juweliers een commissie op basis van hun verkopen, die na verloop van tijd behoorlijk kan oplopen, afhankelijk van hoe succesvol ze zijn in het verkopen van hun werk. De commissie varieert van winkel tot winkel, maar begint meestal rond de 5% van de totale verkoop per maand en kan oplopen tot 10% of meer, afhankelijk van hoe goed de winkel is gevestigd en hoeveel ze per maand verkopen.

Voor wie in dit vakgebied wil inbreken zijn er verschillende mogelijkheden, waaronder het volgen van cursussen aan technische scholen of universiteiten die gespecialiseerd zijn in programma’s voor het maken van sieraden, zoals het Amsterdam Fashion Institute (AFI). Wie meer wil leren over edelsteenkunde kan overwegen GIA (Gemological Institute of America) te volgen, dat wereldwijd zowel online als persoonlijk cursussen aanbiedt. Ervaring is de sleutel als het gaat om succesvol te worden in dit beroep, dus wie aan de slag wil, moet overwegen om stage te lopen of parttime te werken bij plaatselijke juwelierszaken voordat hij een fulltime baan binnen dit vakgebied aanneemt.

Over het geheel genomen is juwelier zijn niet alleen een kunstvorm, maar ook een kans om goed geld te verdienen als je de vaardigheden hebt die nodig zijn om in dit beroep te slagen! Als je denkt dat je hebt wat nodig is, aarzel dan niet om je dromen na te jagen!

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van februari

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Graveerbare armbanden

Foto-armbanden

Met vingerafdruk

Kralen van natuursteen

Houten TimberWood

Natuurstenen kralen

Paracord Touw

RVS Edelstaal

Leren armbanden

925 Sterling Zilver

Magneet

Goudkleurig

Vikings - Valhalla

Herdenkingsarmband

As-armband

Geboorte armbanden

Landkaart + GPS coördinaten

Hondenpoot of fotoafdruk

Kattenpoot of fotoafdruk

Paardenarmband

Zwart gekleurd

Blauwe kleur

Beige kleur

Witte kleur

Geweven kleur

Grijze kleur

Rode kleur

Hollands Oranje kleur

Gele kleur

Groene kleur

Bruine kleur

Vuurstarters Survival

Zweedse vissenstaart

Armband met initialen

Cadeauverpakkingen

Klantenservice