MENU

Vuurstarter – Camouflage

Op voorraad, uit ons eigen atelier

18,95

De perfecte survival armband welke niet alleen een ‘vuursteen’ heeft maar ook een mini mesje om vuur te maken. En in geval dat je iets wilt verbinden of vastbinden kun je de armband doorsnijden en direct gebruiken. Ready? Set and PREP!

Pluspunten:
  • Sterk touw voor in geval van nood
  • Vuurstarter incl. minimesje
  • Peppers armband 2023
  • Gemiddelde lengte 23cm (polsomtrek +/- 21cm)
iDeal betaling mogelijk
Visa creditcard
Apple Pay
Bancontact Mister Cash
Mastercard
achteraf betalen met Klarna

Een firesteel, firestarter of magnesium staafje: hoe je ook noemt, om een vuurtje te starten is het ontzettend handig. Een firesteel werkt onder extreme omstandigheden en gaat heel lang mee. Het is even de juiste techniek aanleren, maar daarna is vuurmaken kinderspel.

Of je nu een kampvuur wilt starten, de haard wilt aansteken of de barbecue wilt gebruiken: de vonken van de firesteel zorgen dat het start. Je hebt slechts drie basics nodig: een brandbare stof (de tondel), de firesteel en een mes of schraper.

Waar komt de firesteel eigenlijk vandaan?

De eerste firesteel is ontwikkeld voor het Zweedse leger, om onder de zwaarste omstandigheden vuur te kunnen maken. Regen, wind, sneeuw en hagel mochten geen probleem vormen. Het magnesium staafje bleek daarvoor heel geschikt. Zo’n staafje is ook enorm duurzaam. Want een vuur starter gaat ongeveer 4000 keer mee!