MENU

Vijf must-have armbanden die elke stijlvolle man moet hebben, ontdek wat echt niet mag ontbreken!

32 dagen geleden door Alisha geschreven

Het is niet gemakkelijk om een mannenarmband te vinden die je outfit naar een hoger niveau zal tillen. De belangrijkste overweging die je moet maken voordat je investeert is de kleur van het metaal. Je zult een armband willen die mooi aansluit bij je horloge, of het nu zilver, edelmetaal of een andere materiaal soort is. Sieraden op elkaar afstemmen is altijd een goed idee.
Houdt dit in gedachten; wij zijn hier om je te adviseren over wat je kunt kopen en waar. We hebben het web afgestruind om je een lijst te tonen van de beste armbanden die op dit moment verkrijgbaar zijn, van door Daniel Lee ontworpen Bottega Veneta stukken tot Versace.

 • Gucci
  Deze armband, versierd met de beginletter van de naamgever van het merk, Guccio Gucci, is hier om een vleugje kleur toe te voegen aan je dagelijkse looks. Deze 925 sterling zilveren armband met turquoise emaille is gemaakt om onveranderlijk te zijn en om samen met jouw favoriete stukken ouder te worden. Deze armband is afgewerkt met een ronde rand en biedt complexiteit als geen ander.
 • Margiela’s Maison
  Heb je je ooit afgevraagd wat het genummerde motief op Maison Margiela betekent? Dat leg ik je graag even uit! Elk cijfer van 0 tot 23 staat voor een ander type collectie: zo staat het cijfer 11 op een armband met edelsteen symbool voor een lijn uniseks accessoires. De sieraden van Margiela Maison staan voor stijl en elegantie.
 • Garavani, Valentino!
  Valentino is om verschillende redenen al eeuwenlang het middelpunt van de modewereld. Hun polsbanden voor mannen zijn een waar stijlicoon geworden. Valentino ontwerpt unieke sieraden die eenvoudig te onderscheiden zijn van andere sieraden in dezelfde klasse. Kies uit slanke edelmetalen armbanden, evenals lederen en V-Logo stijlen. De verfraaide polsbandjes uit de Valentino-collectie combineren elementen die mannen zoeken in luxe accessoires.
 • Veneta, Bottega
  Bottega Veneta introduceert een armband die 18-karaats verguld is. Het is een variatie op haar lente/zomer collectie van 2021. Het zal je niet verbazen als we je zouden vertellen dat dit een zeer gewild sieraad voor om je pols is. Bottega staat erom bekend een trend te nemen, hem op zijn kop te zetten en iets gewaagds en opvallends te creëren.
 • The Gramma
  Le Gramme, een in Parijs gevestigd label dat bekend staat om prachtige elementen, die stralen door hun eenvoudigheid en elegantie, dat is waarmee Franse minimalistische sieraden het beste tot hun recht komen.
  Sinds 2012 heeft het bedrijf hun naam gemaakt met de productie van handgemaakte herensieraden in massief zilver, witgoud en ruthenium. Elke stijl wordt aangeduid met een unieke naam die overeenkomt met het gewicht. De “Le Gramme” stijl is onberouwvol in zijn aanpak, rechttoe rechtaan design en ongeëvenaard in zijn aantrekkingskracht.
YouTube video

Hoe je deze must-have armbanden het beste kunt dragen:

Hoe doe je een herenmanchet om?

Houdt het zo eenvoudig mogelijk bij het dragen van een manchet. Zowel metalen als leren klemmen zijn geschikt, maar kies liever een wijder dan een smaller model. Zorg er ook voor dat het je horloge aanvult of ermee matcht (als je die draagt). Zilver is de beste optie, gevolgd door goud en dan leer.

Hoe doe je een herenarmband om met een horloge?

De algemene regel is om je armband om de andere pols te dragen dan je horloge. Sommige mannen vinden het echter prettig om veel polsbanden (een mengsel van gevlochten koord en stof) om dezelfde pols als je horloge te dragen. Dit oogt het mooist wanneer de kleur of het materiaal complementair is aan de gebruikte kleur of materialen.

Welke armbanden moet ik bij mijn horloge dragen?

Het is het mooist om je armbanden af te stemmen op je horloge (wanneer je een horloge draagt). Ze hoeven niet van hetzelfde materiaal of in dezelfde stijl te zijn, je kunt er namelijk bewust voor kiezen om deze met elkaar te laten contrasteren. Wanneer sieraden met elkaar in contrast zijn zal het meer opvallen. Het advies is om echter wel om te kiezen voor een gemeenschappelijke component. Denk hierbij aan de kleur of tint, het materiaal, de hoeveelheid of de stijl van het sieraad. Je armband moet niet groter of omvangrijker zijn dan je horloge.
Dus, als je een meer oversized horloge hebt, ga dan voor meer ingetogen armbanden. Het kan een dunne klittenbandsluiting koord polsbandje, kralen polsbandjes, of een metalen ketting ketting zijn. Het doel is dat je armband nooit je horloge of je accessoires in het algemeen overheerst.

Hoe kies ik geschikte armbanden?

Concentreer je op de volgende onderdelen om ervoor te zorgen dat dit kleine sieraad de juiste hoeveelheid mannelijkheid aan je look toevoegt:

Verhouding & pasvorm
Verhouding en pasvorm zijn net zo belangrijk als elk ander kledingstuk. Het komt er op neer dat je voor bredere polsen een grotere maat armband moet kiezen en voor kleinere polsen een kleinere.
Bovendien moet de armband strak genoeg om je pols zitten. Een grote metalen armband die bijvoorbeeld op en neer glijdt langs je arm zal meer een ergernis zijn dan een esthetische aanvulling. Zwaardere polsbanden moeten strakker om uw onderarm zitten, terwijl lichtere armbanden meer beweging toelaten.

Hoe weet je welke maat pols je hebt?

Wikkel je vinger en duim om de tegenovergestelde pols en kijk wat er gebeurt. Je hebt kleine botten als je duim en wijsvinger elkaar raken met extra ruimte, middelgrote botten als je duim en wijsvinger elkaar raken en grote botten als je vingers elkaar niet raken.
Onderzoek ook de botfragmenten rond de buitenkant van uw onderarmen: zijn ze prominent of nauwelijks zichtbaar? Is je ringvinger lang en dun, korter, of ergens in het midden? Gebruik je antwoorden op al deze vragen om je te helpen bij de keuze van je armbanden.

Waarom zou je een armband moeten dragen?

Het dragen van een sieraad is geen vereiste maar een mooie toevoeging aan je outfit. Er zit -op de SOS armbanden na- geen medische reden of noodzaak om een armband te dragen. Net zoals je geen lekker ruikende cologne of kwaliteitsschoenen hoeft te dragen, maar wanneer je dit wel doet zal het je stijl enorm verhogen. Sieraden geven je een bepaalde “je ne sais quoi” factor. Armbanden laten je persoonlijkheid en gevoel voor stijl zien. Die broek en dat T-shirt lijken opeens niet meer zo standaard en je weet iedereen zijn aandacht te trekken.

Accessoires zijn uitstekende gespreksstarters. Iemand merkt je bijzondere dubbele armband op en voor je het weet heb je een gesprek over motoren, road trips en je uitdagende levensstijl. Misschien is die beschilderde armband van houten kralen die je op het strand draagt wel de aanleiding voor een gesprek over Spaanse kunst. Sieraden kunnen veel zeggen over iemand zijn persoonlijkheid en zorgt voor een goede gespreksstarter. Het kan zorgen voor een gemeenschappelijke factor en dat is altijd een goed begin.

Sommige polsbandjes hebben een nobele oorsprong. Enkele jaren geleden begonnen brandweermannen zogeheten “Paracord” armbanden te dragen. Deze touw armbanden werden oorspronkelijk door het Amerikaanse leger gebruikt. Door de bijzondere samenstelling hebben deze touwen een trekkracht van maar liefst 550 kg! Vandaag zijn deze armbanden meer modieus geworden en zijn bekend om te dragen door mannen van alle leeftijden. Dit sluit echter niet uit dat ze voor het beoogde doel worden gebruikt. Het dragen van armbanden kan in dit geval dus een praktisch doel dienen. Een armband kan dus zowel functioneel als esthetisch zijn.

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van april

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Graveerbare armbanden

Foto-armbanden

Met vingerafdruk

Kralen van natuursteen

Houten TimberWood

Natuurstenen kralen

Paracord Touw

RVS Edelstaal

Leren armbanden

925 Sterling Zilver

Magneet

Goudkleurig

Vikings - Valhalla

Herdenkingsarmband

As-armband

Geboorte armbanden

Landkaart + GPS coördinaten

Hondenpoot of fotoafdruk

Kattenpoot of fotoafdruk

Paardenarmband

Zwart gekleurd

Blauwe kleur

Beige kleur

Witte kleur

Geweven kleur

Grijze kleur

Rode kleur

Hollands Oranje kleur

Gele kleur

Groene kleur

Bruine kleur

Vuurstarters Survival

Zweedse vissenstaart

Armband met initialen

Cadeauverpakkingen

Klantenservice