MENU

Verzend & leverbeleid van Armbanden.nl

Nadat uw betaling is afgerond, wordt uw bestelling binnen 2 werkdagen verzonden via PostNL. Wij zullen u via de e-mail berichten om u te informeren over de huidige status van uw bestelling. In uitzonderlijke situaties kan het gebeuren dat uw bestelling later wordt verzonden. Het duurt gemiddeld wat langer om gepersonaliseerde sieraden te leveren (1 à 3 werkdagen), omdat wij na ontvangst van de bestelling dit maatwerk voor u gaan uitvoeren. Heeft u een armband besteld met een bijzonder reden (uitzondering) denk aan het overlijden of een geboorte. Dan proberen wij deze armband vooraan te plaatsen in de order verwerking. Wij zullen ook eerst uw persoonlijke foto, vingerafdruk of tekst digitaal formatteren zodat het met de beste zorg wordt gegraveerd op uw sieraad. Sieraden welke op maat zijn gemaakt (denk aan een opgegeven lengte) vallen ook onder gepersonaliseerde sieraden. Heeft u een sieraad welke speciaal voor u gemaakt of gesmeden wordt. Dan kan de levertijd hiervoor +/- 3 weken zijn. Dit omdat het gehele sieraden ontwikkelingsproces wordt uitgevoerd. Hierdoor kun je sieraden tot wel 8 keer nauwkeuriger qua maatvoering bestellen als bij onze collega juweliers (welke meestal 1 tot 3 standaard maten hanteren). Zo weet je zeker dat bij ons je sieraad echt helemaal op jouw maat is gemaakt.

Verzending 

De vermelde prijzen zijn exclusief verzendkosten maar in de meeste gevallen geldt er een ‘gratis verzending voor de consument‘. Wij verzenden standaard naar een beperkt aantal landen. Indien uw land niet in de lijst voorkomt, kunt u contact met ons opnemen voor eventuele mogelijkheden. Of bij de afreken pagina uw land naar keuze invullen. U ziet dan gelijk de voor dit land geldende verzendkosten naar voren komen.

Standaard verzenden wij naar de volgende landen:

België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Gibraltar, Griekenland, Letland, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland. Indien andere verzendopties gewenst zijn, kunt u contact met ons opnemen.

Wij versturen altijd vanuit Nederland. Het ontvangen van bestellingen buiten de EU is ook mogelijk. De koper dient de mogelijke invoerrechten en btw te betalen welke voor het desbetreffende land geldig zijn (invoerkosten).

Levertijd

De levering in Nederland verloopt via de postbode of pakketbezorger van PostNL (in de meeste gevallen onze standaard transporteur), DHL, InstaBee of FedEx. Over het algemeen zal de aflevering de eerstvolgende werkdag tussen 9:00 en 17:00 plaatsvinden. Helaas kunnen wij het moment van aflevering niet garanderen. U kunt via de track en Trace pagina van PostNL de verwacht levertijd vinden. U ontvangt per e-mail ook een track en trace link. Zodat u gemakkelijk het pakket kunt volgen.

De levertijd buiten Nederland is afhankelijk van de postservice welke het koeriersbedrijf van PostNL overneemt. De levertijd binnen Europa varieert in de meeste gevallen van 3 tot 12 dagen. De levertijd buiten Europa varieert in de meeste gevallen van 4 tot 30 dagen. Via de website van PostNL kunt u de indicaties van de levertijden per land vinden.

Een aantal factoren kunnen de bezorgtijd negatief beïnvloeden, deze kan bijvoorbeeld afwijken door:

• Lokale feestdagen
• De afhandeling bij de douane in het land van bestemming
• Stakingen, natuurrampen, crisissen, brand, oorlog, natuurrampen, ziekte, uitbraak van een epidemie, overheidsmaatregelen, energieschaarste of onderbreking van de energielevering, storm, algemene staking, bommeldingen of andere daden van terrorisme of vandalisme, onvoorziene politieke of economische omstandigheden, beslissingen met betrekking tot de beurs door de eigenaar of exploitant van het gebouw die het gebruik van de locatie en/of de organisatie van de beurs aanzienlijk duurder en/of onmogelijk maken, en alle andere gevallen of situaties die het gebruik van de locatie en/of de organisatie van de beurs aanzienlijk duurder en/of onmogelijk maken. Of andere bijzondere gebeurtenissen welke als overmacht kunnen worden beschouwd.

Verpakking

De sieraden worden stevig verpakt middels een kartonnen beschermdoos. Ten behoeve van het ontlasten van het milieu, worden verpakkingsmaterialen zoals verzendingsdozen, bolletjes plastic en dergelijke zoveel mogelijk hergebruikt en geminimaliseerd. 

Retourbeleid

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden waarom u de bestelling toch niet helemaal wil hebben. Wat de reden ook is, u heeft het wettelijke recht om uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren en/of terug te sturen. Met uitzondering van op maat gemaakte sieraden, samengestelde of gepersonaliseerde sieraden, gesmolten/gegoten sieraden, sieraden met gravure of op specifieke pasvorm gekozen sieraden. Zie onze algemene voorwaarden voor alle geldende voorwaarden en informatie. Alle leren en touw armbanden worden van de rol op maat gesneden en kunnen om deze reden dan ook niet retourDe verzendkosten zijn echter voor rekening van de koper.

Bij het aanmelden van je herroeping/retourzending dient dit per e-mail te gebeuren. Bij jouw retourzending dient je je bestelnummer, naam en producten te vermelden. De terugbetaling wordt uitsluitend gedaan op de rekening waarmee u betaald heeft. Vervolgens dient Armbanden.nl het product te ontvangen binnen een redelijk termijn welke wordt geacht op 7 dagen na retouraanmelding per e-mail. De producten moeten in de originele verpakking in ongeschonden dan wel in de exacte dezelfde staat retour worden ontvangen als Armbanden.nl ze heeft verzonden. Vanwege de hygiëne dienen zij ongedragen c.q. ongebruikt te zijn en geen parfum- en of sigarettenlucht of andere gebruikssporen te dragen. Dit is ter beoordeling van Armbanden.nl.

Producten die beschadigd zijn na levering door Armbanden.nl worden geweigerd en kunnen dus niet worden teruggenomen. Dit betekent dat de producten niet kunnen worden geretourneerd. Retourzendingen verzonden buiten genoemde retourperiode worden niet geaccepteerd tenzij vooraf anders is afgesproken.

De kosten en risico’s van retourneren zijn voor de klant. De retourkosten voor kopers in andere EU-landen verschillen per land. Hiervoor verwijzen wij naar de posttarieven van het betreffende EU-land. Retourzendingen die niet voldoende zijn gefrankeerd worden geweigerd. De portokosten worden alleen vergoed als er schade aan het product is dat Armbanden.nl redelijkerwijs had moeten constateren voorafgaand aan de verkoop.

Na inspectie van het geretourneerde product ontvang je binnen redelijke termijn een e-mail. In geval van correct retourneren zal het betaalde bedrag zo spoedig mogelijk en uiterlijk binnen 14 dagen na het herroepen van de bestelling worden teruggestort op u de door u gebruikte betaalwijze.

Retour e-mailadres voor uw retour aan te melden is info@armbanden.nl.