MENU

Stoere armbanden voor mannen kopen? Top 10 heren armbanden

28 dagen geleden door Alisha geschreven

Samen met de populariteit is het aanbod armbanden voor mannen enorm toegenomen. Waar eerst het horloge hét nummer 1 heren sieraad was, heeft de armband deze eerste plek met een dikke overwinning overgenomen. Sterker nog, de armband is niet meer weg te denken uit het straatbeeld van het mannelijke gezelschap. Dat het aanbod flink is gegroeid brengt mee dat er voor iedere man wat naar zijn smaak is te vinden. Aan de andere kant wordt het steeds moeilijker om een goed cadeau uit te zoeken. Wil jouw vriend of vader een leren armband? Maar wil hij dan een enkele of gevlochten armband? Een dikke of meer verfijnde band? En wat voor kleur dan? En dan met een zwarte of opvallende kleur sluiting? En zo kunnen er nog heel wat vragen worden opgeworpen. Een ‘leren armband’ voor mannen is niet meer zo eenvoudig te duiden als een aantal jaren geleden.

Een stoere of verfijnde armband

Wie een heel globaal onderscheid wil maken in het aanbod van armbanden voor mannen kan de ‘stoere’ grove armband onderscheiden van de verfijndere armband. Welke armband het beste bij iemand past hangt van verschillende factoren af. Ten eerste de persoonlijkheid en het voorkomen van de man. En man van 50 kilo met relatief dunnere armen kan je beter geen armband van 8 centimeter breed geven. Dit zal zijn polsen alleen maar kleiner doen lijken. Is het de bedoeling dat de armband een statement op zichzelf maakt of meer een aanvulling is op de complete outfit? Ook is dit relevant voor de omvang van de armband en natuurlijk voor hoe uitgesproken de kleuren precies moeten zijn. Bij formele zakelijke gelegenheden wordt veelal een meer verfijnde en zachte stijl aangeraden. Ook kunnen meerdere armbanden van verschillende stijlen en kleuren worden gecombineerd. De perfecte combinatie is geheel afhankelijk van de persoon die de armbanden gaat dragen.

Populaire armbanden voor mannen

Voor iedere man, voor iedere persoonlijkheid, voor iedere stijl en voor iedereen gelegenheid is er de perfecte stoere armband voor mannen. Om de perfecte match te vinden is het goed om stil te staan bij de zojuist genoemde elementen. Dit kan een goede graadmeter zijn voor het succes van de gewenste armband. In het algemeen staan er drie stoere mannen armbanden aan de top, ongeacht voor welke persoonlijkheid en voor welk doel zij worden gebruikt: (1) de leren armband, (2) de stalen armband en (3) de armband van touw.

De leren armband

De leren armband werd als eerst gezien als een sieraad met een echt mannelijk karakter. Dit is niet gek, omdat de leren band een stoere uitstraling geeft. Ook is leer een erg fijn materiaal voor een armband. Het is erg stevig en heeft een natuurlijke rekbaarheid. In de loop van de tijd zijn er een groot aantal varianten van leren armbanden voor mannen ontstaan. Zo kan je kiezen tussen een enkele armband of een dubbele die meerdere keren om de pols is gewikkeld. Ook is er de gevlochten of de gedraaide variant, met weer een dunne of brede versie. Genoeg keuze dus.

De stalen armband

Een andere armband met een stoer mannelijk karakter is de stalen armband. Deze wordt ook wel de schakelarmband genoemd en heeft een modieuze uitstraling. Er zijn brede stalen armbanden met grote kort op elkaar volgende schakels voor een intense look. Ook zijn er verfijndere schakels met meer ruimte ertussen. Deze armbanden zijn een simpele toevoeging en tegelijkertijd kunnen zij het verschil maken. Het maakt een outfit net wat stijlvoller en een persoonlijkheid sprekender.

De armband van touw

Ook erg geliefd onder de mannen is de armband van touw. Deze armbanden zijn erg stevig en de mannelijkheid spat er vanaf. Kijk hierbij wel goed naar de kwaliteit van het touw. Het is belangrijk dat dit van hoogwaardige garen is gemaakt, anders kan de armband binnen korte tijd niet meer mooi zijn. Maar armbanden van touw van goede kwaliteit zijn een echte eyecatcher. Het touw is te verkrijgen in alle kleuren van de regenboog plus nog een groot aantal verschillende tinten daarbinnen. Daarnaast zijn de armbanden vaak afgewerkt met een stoere stalen magneetsluiting. Deze armband is niet voor niets een van de meest gedragen armbanden voor mannen.

Welke stoere armband voor mannen kies jij?

Zowel de leren armband, als de stalen armband en de armband van touw hebben een favoriete positie weten te veroveren. Deze armbanden hebben allemaal een unieke uitstraling met specifieke kenmerken. Voor welke armband jij gaat is dus puur een kwestie van smaak. Twijfel je nog? Probeer het gewoon eens uit! Vele mannen gingen je al voor.

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van februari

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Graveerbare armbanden

Foto-armbanden

Met vingerafdruk

Kralen van natuursteen

Houten TimberWood

Natuurstenen kralen

Paracord Touw

RVS Edelstaal

Leren armbanden

925 Sterling Zilver

Magneet

Goudkleurig

Vikings - Valhalla

Herdenkingsarmband

As-armband

Geboorte armbanden

Landkaart + GPS coördinaten

Hondenpoot of fotoafdruk

Kattenpoot of fotoafdruk

Paardenarmband

Zwart gekleurd

Blauwe kleur

Beige kleur

Witte kleur

Geweven kleur

Grijze kleur

Rode kleur

Hollands Oranje kleur

Gele kleur

Groene kleur

Bruine kleur

Vuurstarters Survival

Zweedse vissenstaart

Armband met initialen

Cadeauverpakkingen

Klantenservice