MENU

Persoonlijke tekst graveren op je armband

26 dagen geleden door Alisha geschreven

Mannen armband met gravering

Op zoek naar een mannenarmband die bij je past? En nog specifieker: een mannenarmband met een gravering? Er zijn een aantal dingen om over na te denken bij de aanschaf van een armband. Mannenarmbanden zijn er in alle soorten, maten en materialen. Modern, een festivallook of juist heel stoer. Enorm veel keuze en goed om na te denken over verschillende aspecten. Ook geeft een armband persoonlijkheid aan je outfit en kan je er een verhaal mee vertellen. 

Mannenarmbanden door de jaren heen

Door de jaren heen zijn mannenarmbanden in vele vormen op de markt gebracht. In de jaren 90 waren het de puka schelpen die om de polsen van de mannen zaten. Ook klaparmbanden waren erbij. Dat waren plastic armbanden die je als het ware om je pols heen kon slaan. Uiteindelijk werden ze verboden in 2004 omdat er verschillende jongeren gewond raakten na het ‘slaan’ van de armband. En ken je de plastic armbanden van neon nog? In alle kleuren fleurden ze armen op. Talloze armbanden in alle kleuren en maten maar door de jaren heen is de armband niet verdwenen. De armband is een makkelijke accessoire om te dragen. Een simpele manier om net wat extra toe te voegen aan je outfit. Een stukje persoonlijkheid. Hoe kies je de juiste armband? Bij het kiezen van de juiste armband moet je rekening houden met een aantal dingen. 

YouTube video

1: De pasvorm en afmetingen

Als je een armband aankoopt, moet deze passen bij je postuur en voorzien zijn van een fijne pasvorm. Is je pols wat dikker? Dan draag je een bredere armband. En als je dunnere polsen hebt, draag je dunnere en smallere armbanden. De armband moet naast de breedte ook comfortabel zitten. Niet te strak, maar ook niet te los. Sommige armbanden zijn er maar in 1 maat en passen daarom niet bij iedereen omdat iedere pols anders is.  Er bestaan ook dikke metalen armbanden die glijden over je arm en zal ook eerder slijten. Als een armband wat zwaarder is, dan moet het goed en strak zitten. In tegenstelling tot een lichtere armband wat meer speling mag hebben. Er moeten 1 of 2 vingers passen tussen de armband en je pols. 

2. Je look

Welke armband past bij de look en stijl die je wilt uitstralen? Met een armband personaliseer je je stijl en je look. Als je een armband uitkiest, dan wil je dus ook dat deze bij je stijl past en daarmee een boodschap kan uitdragen. Een tip kan zijn om de armband natuurlijk te houden. Daarmee wordt bedoeld: natuurlijke materialen. Armbanden van natuurlijke materialen kunnen gemaakt zijn van steen, hout of leer. Ze gaan lang mee en hoe langer ze meegaan, hoe mooier de armband eruitziet. Omdat de kleur van de armband natuurlijk is, past de armband bij bijna iedere outfit. 

Als je kiest voor een glanzende armband, dan kan het er al snel te glimmend uitzien. Je kunt dit vermijden door metaal te combineren met natuurlijk materiaal. Leer is bijvoorbeeld een goede optie. Dit creëert een mannelijke uitstraling. 

Met jouw armband draag je een boodschap uit en mensen gaan vragen over de betekenis van je armband. Kies daarom een armband die echt bij je past en een verhaal verteld. En nog iets: je kunt een armband altijd afdoen. In niet iedere situatie kan het gepast zijn om een armband te dragen of om juist een andere armband om te doen. Een armband kan altijd makkelijk af in elke situatie. 

Op welke manier draag je een armband?

In de sociale media ziet het er altijd zo makkelijk uit: een mooie foto van een man met een persoonlijke armband. Het lijkt soms nep en lastig om na te maken.  Maar eigenlijk is het: hoe simpeler, hoe mooier en beter. 

Goede kleding en stijl gaan samen over balans. Soms is het zelfs nog beter om juist een beetje uit balans te zijn. Je kunt je beide polsen eigenlijk zien als een weegschaal. De ene pols mag als het ware ‘zwaarder’ zijn dan de ander. Dit wordt ‘visueel gewicht’ genoemd.  Exact hetzelfde is saai maar alle armbanden aan 1 pols dragen helpt niet mee aan de weegschaal. Kijk naar jezelf in de spiegel en draag wat goed voelt. 

Hoe draag je meerdere armbanden?

Het meest makkelijk is om te kiezen voor 1 armband. Maar als je meerdere armbanden wilt dragen, kan dat een grotere uitdaging zijn. Het ziet er waarschijnlijk leuk uit: enkele armbanden aan je arm maar het is heel onpraktisch in werkelijkheid. Als je de hele dag achter je computer zit, dan kan het enorm oncomfortabel zijn. Je legt je arm neer en vervolgens staan alle armbanden als het ware in je arm. Hoe ga je dan wel om met meerdere armbanden? Kies allereerst 3 of 4 armbanden uit die ongeveer op elkaar lijken. Met hetzelfde thema en kleuren die matchen met elkaar. Kies niet voor armbanden met dezelfde kleur of gemaakt van hetzelfde metaal. Het beste is om te gaan voor een mix van materialen en verschillende kleuren. Een idee is bijvoorbeeld een kralenarmband te dragen samen met een armband van leer, eventueel met een gravering. Dan zijn het twee verschillende materialen, maar ze gaan wel samen. Je kunt ook denken aan: een mix van verschillende stijlen en kleuren of een ketting en armband die met elkaar matchen. 

Soorten mannenarmbanden

Het dragen van de armband is het meest makkelijk. Het kiezen daarvan is lastiger. Er zijn talloze soorten armbanden voor mannen. Kralenarmbanden staan bovenaan. Ze zijn gemaakt van steen, maar ook van hout. Een mooie optie hiervoor is natuursteen bijvoorbeeld lavasteen. Het is een vulkanisch gesteente, zwart en er zitten als het ware luchtbellen in de steen wat een mooi effect geeft. 

De ankerarmband is ook een armband voor mannen. Deze armband bestaat uit een stuk leer of een koord wat als het ware dubbelgeslagen wordt en geknoopt is. Als je de knoop verschuift, kan je de lengte aanpassen. Heb je de juiste lengte gevonden? Dan kan je het anker door de lus heen duwen en is je armband klaar. Het heet een ankerarmband omdat de metalen sluiting lijkt op een anker.

Een andere optie is een leren armband. Soepel maar met een persoonlijk karakter. Het is flexibel, gaat lang mee en wordt met de jaren mooier. Ook is het makkelijk te combineren met iedere outfit. 

Ben je een stoere man? Dan past een stalen armband misschien wel bij jou. Ze worden gemaakt van roestvrij staal wat een stoer karakter geeft. Daarnaast zijn ze strak en duurzaam. Van simpel tot groot en zwaar; met een stalen armband kom je altijd wel uit de voeten. 

Gegraveerde leren armband Mama en Zus tekst met hart en pootje

Persoonlijke armband met gravering

Er werd al eerder gesproken over een armband die je persoonlijkheid laat zien. Wat is er persoonlijker dan een armband met een gravering? Waar vrouwen graag sierlijke letters op hun armband of ander sieraad zien, vinden mannen letters of initialen beter bij hun passen in een stoer lettertype. Tegenwoordig is het ook modern om gebruik te maken van Romeinse getallen. Extra stoer om juist hiervoor te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld de geboorte van je kind of je trouwdatum verwerken in de armband. Er zijn talloze ideeën te bedenken. 

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van februari

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Graveerbare armbanden

Foto-armbanden

Met vingerafdruk

Kralen van natuursteen

Houten TimberWood

Natuurstenen kralen

Paracord Touw

RVS Edelstaal

Leren armbanden

925 Sterling Zilver

Magneet

Goudkleurig

Vikings - Valhalla

Herdenkingsarmband

As-armband

Geboorte armbanden

Landkaart + GPS coördinaten

Hondenpoot of fotoafdruk

Kattenpoot of fotoafdruk

Paardenarmband

Zwart gekleurd

Blauwe kleur

Beige kleur

Witte kleur

Geweven kleur

Grijze kleur

Rode kleur

Hollands Oranje kleur

Gele kleur

Groene kleur

Bruine kleur

Vuurstarters Survival

Zweedse vissenstaart

Armband met initialen

Cadeauverpakkingen

Klantenservice