MENU

Paarden armband kol, bles en sneb of hoefafdruk

Unieke armband met de aftekeningen van paard. Wat maakt een paard uniek? Alle paarden en pony’s hebben net zoals mensen een uniek karakter en uiterlijk. Bij paarden en pony’s zijn de aftekeningen zoals een kol, bles en sneb uniek, omdat geen enkel ander paard en pony precies dezelfde aftekeningen heeft. Je kunt het vergelijken met de vingerafdruk van mensen. De aftekeningen van een paard kun je zien op het hoofd van een paard. Soms heeft een paard duidelijke en zichtbare aftekeningen terwijl bij een ander paard de aftekeningen juist minder zichtbaar zijn. Wij graveren jouw paarden afdruk op een armband.
Graveer je paard op armband bijvoorbeeld de bles of sneb

Andere aftekeningen. Een paard kan ook aftekeningen op andere plekken hebben zoals op de benen. Daarnaast kan een paard andere speciale patronen in zijn vacht hebben zoals is te zien bij bonte paarden. Deze aftekeningen zijn net zo speciaal als de aftekeningen op het hoofd van het paard! 

Eigen unieke armband met jouw paard! De armbanden in ons assortiment zijn gericht op mannen en heren. De armbanden in deze collectie zijn echter uniesex. Dit betekent dat de armbanden uit deze collectie kunnen worden gedragen door zowel mannen en heren als vrouwen en dames. De armband kan volledig in symbool staan van jouw paard. Wij kunnen namelijk de aftekeningen van jouw paard in een patroon graveren op het leer van jouw armband. Bovendien kunnen wij de naam en/of de geboortedatum van jouw paard graveren. Daarbij kan de kleur van de leren armband je laten denken aan de kleur van de vacht van jouw paard Door deze bijzondere combinatie kunnen we een speciale armband voor jou ontwikkelen waarmee je altijd je paard meeneemt.

Een unieke armband met de afdruk van jouw paard

Je hebt vast wel een gehoord van gepersonaliseerde armbanden met iemands naam, initialen of geboortedatum erin gegraveerd. Daarnaast bestaan er ook armbanden waar zelf iemand z’n foto of vingerafdruk in kan worden gegraveerd. De mogelijkheden lijken wel eindeloos en je kunt het zo gek nog niet maken. Maar bij armbanden.nl bieden wij nog iets extra’s aan. Namelijk onze paarden armbanden met kol, bles en sneb of hoefafdruk.

Waarom een armband van jouw paard

Net zoals een hoop mensen een diepe connectie hebben met hun hond of kat, zijn er ook een hoop mensen die zo’n zelfde band hebben met hun paard. Het laten maken van een paarden armband dient daarnaast ook als een ontzettend mooi symbool om bijvoorbeeld een gewonnen paardenwedstrijd te herinneren. Dit kun je doen door een foto en de datum van dit unieke moment in een armband naar jouw keuze te laten graveren. De connectie die jij met jouw paard hebt is uniek en dit mag je zeker laten zien. Daarom maken wij speciale armbanden waarmee je jouw paard altijd bij je draagt. Graveer bijvoorbeeld de aftekeningen, naam of geboortedatum van je paard in een armband naar jouw keuze. Uiteraard kun je ook zelf kiezen wat voor soort armband je de unieke eigenschap van jouw paard wilt laten graveren en in welke kleur je deze wilt hebben. Bij armbanden.nl is het allemaal mogelijk en daarom is dit het moment om een schitterende armband in teken van jouw paard bij ons te ontwerpen.

De unieke kant van paarden: kol, bles en sneb

Geen enkel paard is hetzelfde. Alle paarden hebben een eigen karakter en ziet er weer net een stukje anders uit dan de rest. Dit kun je zowel bij pony’s als volwassen paarden zien aan de aftekeningen zoals een kol, bles en sneb. De afmetingen die zich op het voorhoofd van een paard of pony bevinden worden ‘kol’ genoemd. Elke kol ziet er weer anders uit en daarom hebben deze elk een eigen naam zoals stip, kolletje, druip kol en enkele witte haren. De aftekeningen die van de neusrug tot de neusgaten lopen worden aangeduid met de algemene term ‘bles’. Net als de ‘kol’ kom de ‘bles’ in een aantal diverse soorten voor, zoals een streepje, brede bles, onregelmatige bles of wit(te) (voor)kop. Tot slot worden de aftekeningen op de neus, neustop en lippen als ‘sneb’ aangeduid. Ook hier geldt er hetzelfde als voor de ‘kol’ en de ‘bles’ dat de ‘sneb’ er op elk paard weer anders uitziet. Zo hebben sommige paarden een brede sneb, witte neus, witte lippen, vleesvlekken of witte mondhoeken. De kol, bles of sneb kan zowel gescheiden als in elkaar overgaand zichtbaar zijn op het hoofd van een paard. Wanneer ze van elkaar gescheiden zijn, worden deze aftekeningen ook apart van elkaar omschreven.

Maak je dieren armband een tintje specialer

Elk paard heeft dus zijn of haar eigen unieke aftekeningen die op het hoofd zichtbaar zijn. En wat is er nou beter dan deze unieke eigenschappen van jouw paard te laten graveren in een stijlvolle armband. Bij armbanden.nl maken wij dit voor jou mogelijk. Het is aan jou de keuze welke aftekeningen van jouw paard je wilt laten graveren in armband die jij kan dragen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de bles of sneb in een armband te laten graveren, maar is het ook mogelijk om aftekeningen op een andere plek te laten graveren. Daarnaast kunnen wij naast het graveren van de aftekening ook de geboortedatum of naam van jouw paard erbij graveren, zodat de armband helemaal compleet is. Elke aftekening is speciaal en dit kan je laten zien met één van onze prachtige armbanden die in symbool staat van jouw paard.