MENU

Armbanden met natuurstenen, elke steen met zijn eigen betekenis, zoek uit welke het beste bij jou past!

15 dagen geleden door Alisha geschreven

Mannen sieraden kunnen een ingewikkeld onderwerp zijn. Terwijl vrouwen van alles kunnen dragen, van glitter tot snuisterijen, voelt niet iedere man zich op zijn gemak bij het dragen van meer dan een klassieke ring, een horloge, of een discrete oorbel.
Er is een tijd geweest dat mannen veel sieraden droegen. Sieraden waren een statussymbool. Vikingen tooiden zich met juwelen. Koningen droegen dure juwelen. Bijna elke belangrijke man in de geschiedenis besloot goud of zilver te dragen. Er is echter een verschuiving in de maatschappij geweest waar mannen een tijdje geen sieraden droegen. Het zou niet aansluiten bij het oerinstinct en de survivalmodus. Het zou afdoen aan de “mannelijkheid”. Echter maken sieraden langzaam aan hun terugkomst bij mannen en het wordt het weer steeds normaler. Sterker nog, het dragen van een horloge of klassieke ring is niet meer weg te denken. Ook armbanden worden steeds populairder als modeaccessoires voor mannen. Ze stralen niet alleen esthetiek uit, maar ook betekenis wanneer ze gecombineerd worden met creativiteit. Een ander voordeel van dit sieraad is dat men het bij elke outfit kan dragen. We geven hieronder enkele ideeën om je op weg te helpen:

 • Armbanden met kralen
  Deze armbanden zijn gemakkelijk, verfijnd én elegant. Comfort komt van eenvoud en kan zowel met casual als formele kleding gedragen worden. Armbanden kunnen kralen bevatten die overeenkomen met het sterrenbeeld van een persoon. Rudraksha kristallen worden veel gebruikt in deze armbanden.
 • Armbanden met bedels
  Bedel armbanden zijn trendy omdat ze kunnen worden gepersonaliseerd. Deze armbanden vertegenwoordigen een verhaal of iets belangrijks in het leven van de drager.
  Om er op je best uit te zien, kun je bedelarmbanden combineren met casual kleding of met modieuze formele kleding. Deze zijn populair omdat je de bedels in je polsband kunt veranderen wanneer je maar wilt. Het is eenvoudig om ze te verwijderen en de algehele uitstraling te veranderen.
 • Armbanden gemaakt van zilver
  Armbanden zijn gemaakt van veel verschillende metalen maar zilver is een populaire keuze, vooral onder mannen die ze dragen om religieuze redenen. Op deze armbanden kunt u ook citaten uit het geloof of iets anders persoonlijks graveren.
 • Edelsteen armband betekenissen
  Het klinkt misschien vreemd om de geschiedenis van de armbanden te bespreken, maar hun ontstaan en betekenis gaan ver terug in de tijd. Om precies te zijn gaat het terug tot 5000 v. Christus. Edelstenen werden aan sieraden toegevoegd naarmate de mode zich ontwikkelde, voornamelijk als een vorm van verfraaiing en de veronderstelde eigenschappen op het levende lichaam en geest.
  Al honderden jaren worden genezende kristallen en kostbare edelstenen gebruikt.

  Aangezien ons lichaam zeer ontvankelijk is voor geluidsgolven, kunnen edelstenen die in contact komen met onze huid een energiestroom in ons lichaam overbrengen, die kan helpen bij dagelijkse mentale en fysieke worstelingen zoals uitputting, angst, stress en depressie.
  Armbanden werden zeer populair tijdens de twintigste eeuw, en ze werden massaal geproduceerd waardoor ze toegankelijker werden voor het grote publiek. Aristocraten droegen ze versierd met kostbare edelstenen om te pronken met hun rijkdom. Men maakte armbanden om te dragen als talisman in sommige culturen om boze geesten af te weren.

Werken helende stenen?

Dat was de eerste vraag die we ons stelden toen we dit onderwerp onderzochten. Er is geen wetenschappelijk bewijs dat ze dat doen. Maar, zoals met alle dingen die inspelen op een bepaald geloof wordt hun kracht bepaald door de vraag of je denkt dat ze werken of niet.
Het is niet gek om te geloven dat kristallen en edelstenen energie hebben en je dus kunnen helpen je leven in goede banen te leiden. Neem bijvoorbeeld je polshorloge. Als je ervoor kiest om zo’n horloge op batterijen te dragen met een kwartsuurwerk, dan houdt het hoogstwaarschijnlijk de tijd bij met een kristal.

Hoe vind je de perfecte helende polsband?

Het kan een uitdaging zijn om een edelsteen te kiezen vanwege zijn kracht of helende eigenschappen. Besteed wat tijd aan onderzoek naar de eigenschappen van de stenen voordat jij je volgende armband koopt. Bepaal waarom je het zou willen en welke voordelen je verwacht dat het zal brengen. Onthoud dat er geen hiërarchie van edelstenen en kristallen is als het gaat om accessoires. Kies een armband die jouw motieven aanspreekt en die uiteindelijk overeenkomt met het verhaal dat je wilt vertellen. Uiteraard is het ook een pluspunt als het er goed uitziet. Bekijk hieronder de meest bekende edelstenen voor helende armbanden voor mannen. Zoek degene die spreekt in de richting van wat je voelt dat er ontbreekt (of waar je nog veel meer van nodig hebt) in je leven.

Betekenissen van edelsteen armbanden

De stenen die gebruikt worden om armbanden te maken zijn niet alleen mooi, maar ze hebben ook verborgen krachtige helende eigenschappen. Hoewel veel stenen goed zijn voor de menselijke geest en ziel, worden de volgende als de meest krachtige beschouwd:

 • Amethist werd meestal gedragen als een amulet om kwade gedachten af te weren en innerlijke kracht aan te moedigen. Dit juweel is perfect voor wanneer je een moeilijke tijd doormaakt. Er wordt gezegd dat het juweel sereniteit en evenwicht bevordert.
 • Rozenkwarts is een hartverwarmende steen die kan helpen bij emotionele problemen en troost kan bieden.
 • Amazoniet is een steen van gruis en waarheid, en wordt ook wel de steen van de hoop genoemd. Deze levendig gekleurde steen moedigt de zoektocht naar je ware zelf aan en helpt de angst om veroordeeld te worden te overwinnen.
 • Labradoriet staat voor verandering en stimuleert intuïtie en zelfverzekerdheid. Deze is voor mensen die houden van uitdagingen.
 • Jade werkt beschermend. Deze steen werd in oude Aziatische culturen gebruikt om kwade geesten en verwondingen af te weren. Hij bevordert harmonie, brengt wijsheid bij en bevordert vitaliteit en sereniteit.
 • Toermalijn voor creatief denken. Deze steen stimuleert iemands creatieve kant en trekt ook motivatie, tolerantie, compassie en voorspoed aan.
 • Turkoois staat voor zuivering. Wanneer je last hebt van vermoeidheid en ernstige angsten kan deze prachtige steen helpen. Men denkt dat hij geluk brengt en liefde aantrekt.
 • Onyx is een steen van interne kracht en uithoudingsvermogen, waardoor het een goede keuze is voor stabiliteit. Het is de ideale steen voor iedereen die gebrek heeft aan discipline.
 • Aquamarijn staat voor moed. Dit kristal staat bekend als een symbool van gezondheid, jeugd en hoop. Ook zou deze steen helpen bij het ontdekken van iemands innerlijke moed.

Armbanden van natuursteen hebben veel voordelen

Mensen die van natuurstenen houden en ze begrijpen, zijn zich ervan bewust dat elke steen zijn eigen unieke eigenschappen heeft, los van de andere. In de oudheid werd al gedacht dat natuurlijke edelstenen goddelijke en gezondheidsvoordelen hadden. Sommige beschavingen gebruikten stenen om energie door het lichaam te laten stromen. Tegenwoordig erkennen veel mensen de voordelen van natuursteen.

Al deze worden gebruikt in spirituele methodologieën die een ander soort genezing bevorderen. Sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld specifieke stenen om de energiebalans in ons lichaam te herstellen, het welzijn te bevorderen en een gevoel van mentale kalmte te geven.
De structuur van de stenen zal een persoon helpen bij het bereiken van homeostase in verschillende onderdelen van het lichaam, de geest en de geest van de persoon. Stenen kunnen een diepgaande invloed hebben op mensen, omdat het menselijk lichaam is opgebouwd uit cellen, die kunnen samenklonteren met dezelfde silicium-dioxide samenstelling als kristallen.
Als gevolg daarvan kunnen dergelijke stenen een vibrerend effect teweegbrengen dat gebaseerd is op natuurkundige wetten via energieoverdracht en -stroom. Anderzijds heeft elke steen een unieke moleculaire formule die verschillende effecten kan hebben. Nog niet overtuigd? Probeer het eens uit en laat het ons weten!

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van april

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Graveerbare armbanden

Foto-armbanden

Met vingerafdruk

Kralen van natuursteen

Houten TimberWood

Natuurstenen kralen

Paracord Touw

RVS Edelstaal

Leren armbanden

925 Sterling Zilver

Magneet

Goudkleurig

Vikings - Valhalla

Herdenkingsarmband

As-armband

Geboorte armbanden

Landkaart + GPS coördinaten

Hondenpoot of fotoafdruk

Kattenpoot of fotoafdruk

Paardenarmband

Zwart gekleurd

Blauwe kleur

Beige kleur

Witte kleur

Geweven kleur

Grijze kleur

Rode kleur

Hollands Oranje kleur

Gele kleur

Groene kleur

Bruine kleur

Vuurstarters Survival

Zweedse vissenstaart

Armband met initialen

Cadeauverpakkingen

Klantenservice