MENU

Magneetarmband met koper, neodymium of keramisch

16 dagen geleden door Alisha geschreven

Op zoek naar de beste magneetarmbanden voor heren

Ben je op zoek naar een armband die bij je past? Er zijn talloze armbanden te vinden in allerlei kleuren, maten en afmetingen. Tegenwoordig is het ook modern om als man een armband te dragen bij diverse outfits. Dat kan een mooie zilveren armband zijn voor een formele gelegenheid maar ook een kralenarmband als je op een feestje bent. En heb je weleens gehoord van magneetarmbanden? 

Wat is een magneetarmband?

De magneetarmband maakt deel uit van een therapie magneten stoffen vrijgeven die vervolgens in het bloed worden opgenomen. Deze magneten kunnen een positieve werking hebben. Zo kun je een magneetarmband dragen met neodymium of koper. Deze hebben beide een positieve werking op je gezondheid. Magneetarmbanden klinken misschien als een armband met allemaal magneten, maar ze kunnen er ook mooi uitzien met een mooi design. Je kunt er bijvoorbeeld Swarovski kristallen aan toevoegen. 

Magneetarmband met koper, neodymium of keramisch

Een magneetarmband kan bestaan uit verschillende stoffen en materialen. Bij de armband met koper worden er kleine stukjes van koper aan de armband vastgemaakt. Mensen zijn van mening dat via de armband met koper, het koper via de huid kan worden opgenomen in het bloed. Heb je bijvoorbeeld gewrichtsontstekingen of artrose? Dan kan het een optie zijn om baat bij te hebben. 

Neodymium is in 1885 ontdekt in Oostenrijk. Het is een materiaal waarvan de naam afkomstig is uit het Grieks. ‘Neo’ staat voor nieuw en ‘didymos’ betekent tweeling. Neodymium elimineert schadelijke gevolgen van straling die bijvoorbeeld vrijkomt van mobiele telefoons of van computers. Ook apparaten in het huishouden waar straling vanaf komt, wordt verminderd door het neodymium. 

Keramische magneetarmbanden hebben een mooie uitstraling. Ze zijn zeker voor tieners aantrekkelijk omdat het mooie kleurige armbanden heeft. De keramische magneetarmbanden bevatten minus-ionen en germaniumionen. 

Wat doet de magneetarmband?

Wat is nou eigenlijk de werking van een magneetarmband? Wanneer je een magneetarmband draagt, dan krijgen de rode bloedlichamen meer energie. Door de doorbloeding van het bloed, wordt het bloed goed opgenomen in het lichaam. Op deze manier kan je lichaam de afvalstoffen scheiden van de zuurstof. Door de afvoering van deze stoffen raakt het lichaam in balans. Cellen verjongen door een magneetarmband omdat de armband het afweersysteem stimuleert. Daarom wordt de magneetarmband en meerdere sieraden met magneten ook ingezet bij pijnbestrijding. De armband kan lichamelijke klachten verminderen of juist verhelpen.

Soms brengt dit ook bijwerkingen met zich mee. Omdat je door het dragen van de magneetarmband afvalstoffen gaat afvoeren, kun je hoofdpijn of een licht gevoel in je hoofd krijgen. Ook kan de armband een helende werking hebben op stress en beïnvloedt het je concentratie. Soms worden de magneetarmbanden daarom ook ingezet bij gevoelige kinderen. Je blijft in energie en je raakt minder snel uit balans. De werking en de doeleinden van het inzetten van de magneetsieraden zijn voor iedereen verschillend en zeer uiteenlopend. 

Er zijn verschillende aandachtspunten waar je op moet letten bij de magneetsieraden. Als je hierop let, bevorder je de werking. Drink allereerst voldoende water. Het advies is om anderhalf tot twee liter per dag te drinken. Door voldoende te drinken, wordt de zuurstofopname verbeterd en kunnen de afvalstoffen beter het bloed verlaten. 

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van februari

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Graveerbare armbanden

Foto-armbanden

Met vingerafdruk

Kralen van natuursteen

Houten TimberWood

Natuurstenen kralen

Paracord Touw

RVS Edelstaal

Leren armbanden

925 Sterling Zilver

Magneet

Goudkleurig

Vikings - Valhalla

Herdenkingsarmband

As-armband

Geboorte armbanden

Landkaart + GPS coördinaten

Hondenpoot of fotoafdruk

Kattenpoot of fotoafdruk

Paardenarmband

Zwart gekleurd

Blauwe kleur

Beige kleur

Witte kleur

Geweven kleur

Grijze kleur

Rode kleur

Hollands Oranje kleur

Gele kleur

Groene kleur

Bruine kleur

Vuurstarters Survival

Zweedse vissenstaart

Armband met initialen

Cadeauverpakkingen

Klantenservice