MENU

Hoe verzorg je jouw mannen armband?

07 dagen geleden door Alisha geschreven

“Toon me je armband en ik zal je vertellen wie je bent – zoiets :-)”

Zowel voor mannen als vrouwen zijn armbanden prachtige sieraden. Ze trekken direct de aandacht van mensen omdat ze zeer representatief en sierlijk zijn. Bovendien kunt u armbanden elke dag dragen en ze zijn ideaal voor elke gebeurtenis.

Armband risico’s bestaan de klok rond. Alles van uw huisdier dat eraan trekt tot de armband die wegvliegt tijdens uw favoriete sportwedstrijd. Armbanden hebben, net als elk ander sieraad, uiterste zorg en aandacht nodig om hun glans te behouden.

Slecht onderhouden armbanden onthullen vaak veel over de eigenaar. Hoezeer armbanden je stijl ook kunnen bepalen en verheffen, ze kunnen ook vernederend en onterend zijn, vandaar de noodzaak ze zo goed mogelijk te onderhouden. De beste manier om armbanden voor mannen te onderhouden is een veelgestelde vraag. Onze algemene verzorgingstips voor armbanden hieronder laten je een paar eenvoudige dingen zien die je kunt doen om je armband er net zo mooi uit te laten zien als op de dag dat we hem bij je afleverden, of hij nu van roestvrij staal, kralen of leer is gemaakt.

 • Uw armband apart opbergen 

Uw armband moet, net als andere polsstukken zoals horloges en ringen, worden bewaard in een juwelendoosje, etui of een speciaal vakje. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken dat een van de stukken breekt of krassen oploopt. Dit is bijzonder belangrijk voor alle soorten armbanden, en nog meer voor kralenarmbanden.

 • Laatste in, eerste uit 

Deze regel, hoe voorspelbaar hij ook lijkt, wordt vaak niet nageleefd, misschien omdat men zich ’s morgens haast voor die belangrijke vergadering, of omdat men moe is van een zware dag. Er zijn verschillende onbedoelde redenen waarom mensen deze richtlijn negeren. Uw armband of ander sieraad zou het laatste moeten zijn wat u om uw lichaam doet om uw outfit compleet te maken en zou het eerste moeten zijn wat u afdoet als u zich omkleedt of naar bed gaat.  Lichaamssprays en cosmetische crèmes of lotion kunnen uw armband na lange blootstelling beschadigen. Ook het uitdoen van een jasje met je armbanden om kan je armband uitrekken of in de hoek doen vliegen.

 • Slapen met armbanden om

Dit moet bijna iedereen wel eens overkomen zijn. Het is niet ongewoon om het te vergeten en uiteindelijk te slapen met je armbanden om. Het is echter een slechte gewoonte en een slechte verzorging van je armbanden als je ermee slaapt. Doe uw armbanden af voordat u naar bed gaat, omdat de kans groot is dat ze gaan draaien of trekken.

HET VERWIJDEREN VAN UW ARMBAND: WANNEER U DAT MOET DOEN

Het kan moeilijk zijn om afscheid te nemen van je armband als je eenmaal je favoriete stuk hebt gevonden of een paar essentiële stukken die je vaak draagt. Als je iets elke dag draagt, is het handiger om het om te houden in plaats van het af te doen en op te bergen. Maar je armbanden de hele tijd omhouden doet op de lange duur meer kwaad dan goed. Ik zal een paar voorbeelden noemen van gevallen waarin onze klanten hun sieraden hebben verloren of beschadigd.

 • Uitwerken 

Of je je nu in het zweet werkt of gewoon wat zwaar tilt, het is super aan te raden om je armbanden af te doen en opzij te leggen. De reden hiervoor is dat je armbanden per ongeluk vast kunnen komen te zitten in fitnessapparatuur en mogelijk kapot kunnen scheuren. Ook kunnen tijdens het sporten de spieren samentrekken en uitzetten, waardoor je armband ongemakkelijk of strak om je pols gaat zitten. Dus, bespaar jezelf de stress en leg je armbanden gewoon opzij terwijl je intensieve oefeningen doet

 • Zwemmen 

Dit kan heel verleidelijk zijn, maar je moet je er met alle macht tegen verzetten! Chloor is een van de schadelijkste chemicaliën. Zwembaden, bubbelbaden en zelfs sommige schoonmaakproducten bevatten chloor, dat sommige metalen aantast. Na overmatige blootstelling worden zilver, zink en nikkel opgelost en blijven er minuscule belletjes achter in je armband. Daarom is het raadzaam uw armbanden niet te dragen tijdens het zwemmen of schoonmaken.

 • Voordat u verzorgingsproducten aanbrengt 

Draag je armbanden niet terwijl je crèmes, lotions of colognes gebruikt. Deze zijn slecht voor je armbanden omdat ze de neiging hebben in barstjes te gaan zitten, sloten te verstoppen en kralen te bedekken.

VERZORGINGSTIPS VOOR KRALEN ARMBANDEN

Kralen armbanden zijn een lust voor het oog. De inherente schoonheid van de stenen die in uw kralenarmbanden worden gebruikt, blijft behouden als u ze zorgvuldig onderhoudt. Dit zal ook schade helpen voorkomen. Ons assortiment van kralen armbanden is gemaakt met uiterst zeldzame en waardevolle stenen. De edelstenen zijn aantrekkelijk en hebben een groot aantal voordelen. Hier zijn enkele tips om de schoonheid en sprankelende kwaliteit te behouden.

 • Schoonmaken met een zachte doek. Uw edelstenen armbanden zijn verleidelijk en worden als zodanig door veel mensen dagelijks gedragen, daarom is het relevant om ze minstens twee keer per week schoon te maken met een zachte doek en een warme druppel water. Af en toe de armband schoonmaken helpt om zweet en vuil te verwijderen dat zich tussen de stenen/kralen heeft vastgezet.
 • Beperk de blootstelling aan zonlicht – Een factor die afhangt van de edelsteen. Omdat niet alle edelstenen hetzelfde zijn, kan directe overmatige blootstelling aan zonlicht lichte verkleuring veroorzaken. De edelstenen die wij verzamelen en aan onze klanten verkopen zijn stenen die hun kleur niet verliezen of vervagen onder invloed van zonlicht. Stenen zoals Jaspis, sodaliet, agaat, Jade en zwarte obsidiaan.
 • Juiste opslag. Kralenarmbanden moeten in hun eigen juwelendoosje of -kistje worden bewaard. Ze mogen niet samen met andere soorten armbanden, zoals zilveren en magnetische armbanden, worden bewaard, omdat dit krassen op uw kralenarmbanden kan veroorzaken.

VERZORGINGSTIPS VOOR MAGNETISCHE/STALEN ARMBANDEN

Dezelfde algemene armbandregels die voor andere armbandtypes gelden, zijn ook van toepassing op magnetische/stalen armbanden. Er zijn er echter een paar die een tweede vermelding verdienen omdat ze zo cruciaal zijn voor deze klasse van armbanden. 

 • Vermijd gechloreerde zwembaden en zout water. Hoewel we superieure materialen gebruiken bij de vervaardiging van onze magnetische armbanden. We raden echter niet aan om ze voortdurend bloot te stellen aan zwembaden met chloor en zout water. De chloorwerking op staal is niet onmiddellijk, maar cumulatief en bouwt zich op.
 • Voorkom krassen. De surrealistische schoonheid van magnetische/ stalen armbanden maakt krassen op dit modeaccessoire het allerlaatste wat iemand wil. Goed schoonmaken en opbergen wordt aangeraden.
 • Verwijder ze voor het douchen, wassen of schoonmaken. Uw magnetische armbanden worden niet onmiddellijk beschadigd door spatten of druppels water, maar we raden toch aan ze uit de weg te houden tijdens het schoonmaken of wassen.
HOE VERZORG JE MANNEN ARMBAND
magnetisch/staal armbanden

VERZORGINGSTIPS VOOR LEREN ARMBANDEN

Leer is een klassiek modestatement dat wordt gebruikt voor allerlei accessoires, zoals armbanden, riemen, schoenen, horloges en zelfs jassen, om er maar een paar te noemen. Echt leder gedraagt zich als een huid, dus uw huid met zorg en aandacht behandelen is identiek aan hoe u uw lederen armbanden zou moeten behandelen. 

Hier zijn enkele aanbevelingen voor het onderhoud van uw lederen armbanden: 

 • Vermijd blootstelling aan overmatige hitte. Een leren bandje heeft onderhoud en verzorging nodig om lang mee te gaan, vooral in de zomer of in extreem warme situaties wanneer hitte, zout water en transpiratie het bandje kunnen beschadigen. Het is daarom raadzaam om u en uw leren armbanden uit de buurt van hete plaatsen te houden. Vermijd het gebruik van radiatoren, kachels of kampvuren, want door de extreme hitte kan het uitdrogen.
 • Houd je leren armbanden uit de buurt van vocht. Leer is waterbestendig, maar niet waterdicht. Als u een leren armband onder de douche of tijdens het zwemmen draagt, kunnen de oliën op het oppervlak van het leer worden gestript, waardoor het leer uitrekt en beschadigd raakt. Mocht er water op uw leren armband komen, dan is het eerste wat u moet doen het er voorzichtig afborstelen. Dep het bandje droog met een zachte, absorberende doek – niet schrapen – en laat het vervolgens aan de lucht drogen – niet in direct zonlicht.
 • Het opbergen van het leer. Het meest gebruikelijke advies voor het onderhoud van sieraden is om uw kostbaarheden in een plastic zak te bewaren. Het is echter niet aan te raden lederen sieraden in plastic te doen, omdat er dan schimmel op het leer kan groeien (witte schimmel). Bewaar uw leer gewoon op een koele, droge plaats.

Uw leren armband zou niet mogen stinken als u hem goed verzorgt. Als dat wel zo is, heeft hij een grondige schoonmaakbeurt en wat ademruimte nodig. Het betekent ook dat je hem te veel en te snel draagt zonder hem de kans te geven om te “ademen”.

Geef je leren armband een kans door hem af te doen voordat je naar bed gaat en door hem niet te dragen als je weet dat je gaat transpireren (zoals in de sportschool).

Last but not least, zorg goed voor uw lederen armband. Dit heeft na verloop van tijd een grote invloed en verlengt de levensduur van uw leren armbanden.

Check out more of our blogs:

Armband mannen met GPS coördinaten in de armband gegraveerd: https://armbanden.nl/armband-mannen-met-gps-coordinaten-in-de-armband-gegraveerd/

Top 10 touw armbanden om zelf samen te stellen: https://armbanden.nl/top-10-touw-armbanden-om-zelf-samen-te-stellen/

Eigen gepersonaliseerde Touw Armband maken? Welke kleuren zijn er?: https://armbanden.nl/kleuren-touw-armbanden/

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van april

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Graveerbare armbanden

Foto-armbanden

Met vingerafdruk

Kralen van natuursteen

Houten TimberWood

Natuurstenen kralen

Paracord Touw

RVS Edelstaal

Leren armbanden

925 Sterling Zilver

Magneet

Goudkleurig

Vikings - Valhalla

Herdenkingsarmband

As-armband

Geboorte armbanden

Landkaart + GPS coördinaten

Hondenpoot of fotoafdruk

Kattenpoot of fotoafdruk

Paardenarmband

Zwart gekleurd

Blauwe kleur

Beige kleur

Witte kleur

Geweven kleur

Grijze kleur

Rode kleur

Hollands Oranje kleur

Gele kleur

Groene kleur

Bruine kleur

Vuurstarters Survival

Zweedse vissenstaart

Armband met initialen

Cadeauverpakkingen

Klantenservice