armbanden

MENU

Hoe draag je een mannen armband?

54 dagen geleden door Alisha geschreven

Mannenarmbanden hebben de afgelopen jaren al vele vormen aangenomen. Van puka schelpen na een strandvakantie tot de zgn. klaparmbanden verboden door scholen overal, in de jaren ’90. En denk ook aan die neon plastic armbanden rage uit 2004.

Als je die trends even vergeet, valt op dat er één constante overblijft – armbanden. Een armband is een van de makkelijkste accessoires om te dragen. Een klein bandje van leer of kralen kan een outfit net even dat extra stukje ‘wow’ geven, en het kan ons helpen om een stukje van onze persoonlijkheid uit te dragen, zonder een woord te hoeven zeggen. Het kan een hint zijn naast je leven buiten kantoortijd, of de manier om een bepaalde vibe te delen met de mensen om je heen.

Hoe kies je de juiste armband?

De sleutel tot het dragen van armbanden is gemak. Gemak kun je bereiken met slechts enkele basisbeginselen:

  • Afmetingen en pasvorm
  • Algehele stijl
  • Weten waar je naartoe gaat

Afmetingen en pasvorm

Je armband moet qua formaat passen bij je postuur en een goede pasvorm hebben.

Het komt er eigenlijk dus op neer dat je een bredere armband draagt om een wat dikkere pols en dunnere, smallere armbanden op dunne polsen.
Verder moet de armband ook strak genoeg zitten om comfortabel om je pols te vallen. Sommige armbanden, zoals elastiek, zijn er maar in 1 maat (one-size-fits-all) en zijn beperkt draagbaar, afhankelijk van hoe elastisch ze zijn. De armbanden van Armbanden.nl kun je volledig op maat laten maken door zelf in te stellen:

Een dikke, lompe metalen armband die op en neer glijdt over je arm, zal sneller slijtsporen vertonen. Alles met aanzienlijk gewicht moet goed passen, terwijl lichtere armbanden wat meer speling mogen hebben.

Hoe vind je de juiste pasvorm

Een goed passende armband heeft wat extra ruimte tussen de armband en je pols… maar niet zoveel dat hij over je onderarm of hand op en neer glijdt. Er moeten 1 of 2 vingers passen tussen de armband en je pols.

Een goed tip is om je armband net zo te behandelen als een horloge – houd hem onder je mouw. Houd hier rekening mee als je een dikkere armband draagt, omdat deze anders misschien een bobbel onder je manchet veroorzaakt, of helemaal niet onder je mouw past.

Stijl van een armband

Voor welke look ga je? Dat is de hamvraag. Armbanden – en accessoires in het algemeen – worden gebruikt om je algehele uitstraling te personaliseren. Denk na over de boodschap die je met je stijl wilt uitdragen.

Weet je nog wat we zeiden over gemak? Dat is wat we willen bereiken. Een goede tip is om het natuurlijk te houden.

Natuurlijke materialen zoals leer, hout en steen gaan meestal langer mee en gaan er mettertijd vaak mooier (vintage) uitzien. De kleur van dit materiaal is ook makkelijker te dragen en te matchen bij vrijwel elke outfit.

Het dragen van glanzend spul kan er soms al snel uit zien als een hip hop-video… maar dan op de verkeerde manier. Vermijd dit door metalen te combineren met natuurlijke elementen. Leer bijvoorbeeld, zorgt ervoor dat metaal een mannelijke uitstraling krijgt en tempert de hele vibe een beetje… op de goede manier.

Jouw armband toont een boodschap en sommige mensen zullen je vragen of er een specifieke betekenis achter zit. Kies een armband die bij je past en jouw verhaal vertelt. Gemakkelijk te bestellen via Armbanden.nl. 

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van maart

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Graveerbare armbanden

Foto-armbanden

Met vingerafdruk

Kralen van natuursteen

Houten TimberWood

Natuurstenen kralen

Paracord Touw

RVS Edelstaal

Leren armbanden

925 Sterling Zilver

Magneet

Goudkleurig

Vikings - Valhalla

Herdenkingsarmband

As-armband

Geboorte armbanden

Landkaart + GPS coördinaten

Hondenpoot of fotoafdruk

Kattenpoot of fotoafdruk

Paardenarmband

Zwart gekleurd

Blauwe kleur

Beige kleur

Witte kleur

Geweven kleur

Grijze kleur

Rode kleur

Hollands Oranje kleur

Gele kleur

Groene kleur

Bruine kleur

Vuurstarters Survival

Zweedse vissenstaart

Armband met initialen

Cadeauverpakkingen

Klantenservice