MENU

Echt leren armband of Kunstleer, kunstleder, imitatieleer, faux leather, skai

13 dagen geleden door Alisha geschreven

Wat moet ik kiezen: een echt leren armband of kunstleer? 

Bij het uitzoeken van een armband is natuurlijk een ding heel erg belangrijk: het materiaal. Houd jij van een leren look bij een armband? Dan moet jij goed overwegen of je voor echt leer of voor kunstleer gaat. Dit behoort echter wel een makkelijke keuze te zijn. PU leer gaat namelijk vaak maar twee a drie maanden mee. Je wilt natuurlijk je armband voor een lange tijd houden, vooral als er sentimentele waarde aan zit. Dit is echter slechts een van de redenen om niet voor imitatieleer te gaan. Er zijn er namelijk nog 9 meer en die voordelen lees je allemaal in dit artikel. 

1. Echt leer is duurzaam

Als je leer koopt van een hoge kwaliteit, dan is het een extreem duurzaam materiaal. Als je leer koopt bij iemand die het echte vakmanschap kent, zal je geheid het beste materiaal hebben die behandeld is op een manier die het resistenter en duurzamer maakt. Deze hoogwaardige lederwaren zullen wellicht een beetje duurder zijn, ze kunnen dan wel jarenlang mee. Natuurlijk wil jij ook dat je armband er super lang geweldig uit blijft zien. 

2. Leer is tijdloos

Wat leer ook super duurzaam maakt, is dat het tijdloos is. Leer zal voor altijd in de mode blijven en daarom kan jij het ook altijd blijven dragen. Als jij echt lederwaren draagt, kenmerk jij jouzelf meteen als iemand die modieus bezig is. 

3. Leer is stijlvol

Leer is absoluut een stoer maar ook elegant materiaal. Je kunt de natuurlijke kleur behouden van het leer of het verven. Hoe dan ook, leer zal er meteen goed uitzien bij je outfit en kwaliteit toevoegen. Het fijne aan leer is dat je het gaan aanpassen aan je stijl. Houd jij van een stoere look? Ga dan voor een wat stevige soort leer. Kies dan ook voor een donkere bruine kleur of zwart. Vind jij een elegante stijl heel erg tof? Dan kun je altijd gaan voor een zachte soepele variant in een lichtere kleur zoals beige. Leer zorgt er sowieso voor dat jouw outfit kwaliteit, elegantie en kracht uitstraalt. Echt leer zal namelijk ook niet gaan schilferen of afbladeren. Het zal er dus nooit goedkoop gaan uitzien. 

4. Het is een natuurlijk product

Als je op zoek bent naar een goede armband, dan moet je altijd kijken naar natuurlijk materialen. Echt leer is een natuurlijk materiaal. Synthetisch leer is gemaakt van plastic. Dit soort leer bevat dan ook synthetische vezels die jouw huiduitslag kunnen geven. Daarnaast kan dit soort materiaal ervoor zorgen dat het gaat jeuken of dat je snel gaat zweten. Hoe dit komt? Het synthetische materiaal laat je huid niet ademen omdat het een onnatuurlijk materiaal is. Dat is natuurlijk niet fijn. Natuurlijke materialen daarentegen laten je huid wel ademen en zijn erg comfortabel om te dragen.

5. Leer is een sterk materiaal

We hebben natuurlijk net al besproken dat leer erg lang mee gaat vanwege zijn goede kwaliteit. Leer is dan ook een super sterk materiaal. Het is namelijk bestand tegen droogte en zwaar gebruik. Het kan ook bestand zijn tegen vuur en is vaak ook waterdicht. Dus ben jij soms een beetje klungelig? Dan is leer ook een zeer geschikt materiaal voor jou. 

Zelfs als jij jouw leren armband niet speciaal behandelt, zal het sieraad er nog steeds super goed uitzien voor een lange tijd. 

6. Leer ademt erg goed 

We hebben net al even genoemd: leer ademt super goed. Dat klinkt wellicht raar om te zeggen over een materiaal, maar toch noemt men het zo. Het is namelijk zo het ademen van materiaal nodig is om viezigheid te voorkomen. Je kunt het vergelijken met een kamer die helemaal is dicht getimmerd. Omdat het daar binnen dan zo benauwd is, ontstaat er overal schimmel en een hele muffe lucht. De spullen zullen dan vochtig en beschimmeld zijn. Dit kun je voorkomen door de kamer te luchten. Dit is dan ook zo bij het uit kiezen van materialen. Echt leer zorgt ervoor dat het materiaal ademt en voorkomt irritaties en zweet. Jij hoeft er helemaal niks zelf voor te doen. 

7. Leer is heel erg Flexibel 

Nu je hebt gehoord dat leer onbreekbaar en taai is, zal je waarschijnlijk verwachten dat het een heel stroef materiaal is zoals hout en steen. Dat is natuurlijk niet het geval want leer is ook heel erg flexibel. Hoe ouder het leer wordt hoe flexibeler het echter wordt. De vorm zal natuurlijk wel zijn sterkte behouden maar na een tijdje gaat het leer een beetje verzachten wat ook zo hoort. Het leer wordt er eigenlijk alleen maar mooier op en zal een beetje karakter aan je armband toevoegen. Leer zal juist de pasvorm en levensstijl van de eigenaar weerspiegelen zonder kapot te gaan en dat is er juist zo mooi aan. 

8. Leer is altijd een goede investering

Voor de mensen die leer willen kopen, lijkt het soms als een hele dure bedoeling. Maar eigenlijk is leer helemaal niet zo duur. Het is wellicht zelfs goedkoop! Hoe dat kan? Als jij nep leer aanschaft, zal jij geheid na twee a drie maanden weer een nieuwe nep leren armband moeten aanschaffen. Dit komt doordat synthetisch leer niet lang mee gaat. Zo blijf je maar aan het kopen. Als je echt leer koop zal je er heel lang mee kunnen doen. Je hebt dus echt waarde voor je geld als je een echt leren armband aanschaft. Natuurlijk is het wel echt even een investering. Maar dit is altijd beter dat 10 x duurder uit zijn omdat je elke drie maanden een nieuwe leren armband aan moet schaffen. 

9. Leer is ook heel erg milieuvriendelijk

Leer is dus een natuurlijk materiaal. Het is echter niet alleen dat, het is ook milieuvriendelijk. Er zijn namelijk haast geen chemicaliën gebruikt bij het produceren van leer. Hierdoor zijn de lucht, rivieren en het milieu niet vervuilt. Andere stoffen zijn ook vaak niet biologisch afbreekbaar. Leer is natuurlijk wel biologisch afbreekbaar. Leer wordt wel chemisch behandeld. Het is echter niet te vergelijken met de hoeveelheid chemicaliën die voor andere synthetische goederen worden gebruikt. Met het bezit van lederwaren in de mode-industrie laat jij zien dat je stijlvol maar ook milieuvriendelijk bent. 

10. Leer ruikt heel erg lekker

Het laatse voordeel van het kopen van een echt leren armband, is dat leer ook super lekker ruikt. Het klinkt wellicht raar maar leer heeft een bepaalde geur die veel mensen lekker vinden ruiken. Kenners kunnen dan ook altijd ruiken of iets van echt leer is gemaakt. Waarom dit super fijn is? Het is niet alleen fijn voor diegene die graag aan zijn leren armband ruikt. Imitatie leer kan nogal stinken na een tijdje vanwege het feit dat het niet kan ademen. Die geur kan zich ook gaan verspreiden in je kleding. Een leren armband doet dat echter niet. Hij zal zelfs niet de geur van je parfum aantasten als je het op je pols hebt gespoten. 

Laten we nog even alle voordelen van een echt leren armband op een rijtje zetten. Echt leer is stijlvol, duurzaam, goedkoop, sterk, flexibel en natuurlijk ruikt het ook heel erg lekker. Nu moet je wel een leren armband aanschaffen. 

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van februari

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Graveerbare armbanden

Foto-armbanden

Met vingerafdruk

Kralen van natuursteen

Houten TimberWood

Natuurstenen kralen

Paracord Touw

RVS Edelstaal

Leren armbanden

925 Sterling Zilver

Magneet

Goudkleurig

Vikings - Valhalla

Herdenkingsarmband

As-armband

Geboorte armbanden

Landkaart + GPS coördinaten

Hondenpoot of fotoafdruk

Kattenpoot of fotoafdruk

Paardenarmband

Zwart gekleurd

Blauwe kleur

Beige kleur

Witte kleur

Geweven kleur

Grijze kleur

Rode kleur

Hollands Oranje kleur

Gele kleur

Groene kleur

Bruine kleur

Vuurstarters Survival

Zweedse vissenstaart

Armband met initialen

Cadeauverpakkingen

Klantenservice