MENU

Dragen mannen armbanden links of rechts?

00 dagen geleden door Alisha geschreven

Dragen mannen armbanden links of rechts? Je kunt je deze vraag stellen als je er een voor jezelf wilt kopen. Armbanden maken deel uit van de sieradencollectie van een man; ze zijn niet alleen voor de dames. Toch zijn er vragen over welke hand het meest geschikt is voor een man om een armband te dragen.

In dit artikel gaan we onderzoeken welke armbanden het beste passen bij welke outfits en belangrijker nog aan welke pols je de armband het beste kunt dragen en waarom.

Laten we eerst dieper ingaan op een van de veelgestelde vragen.

Dragen hetero mannen armbanden?

Ja, absoluut. Hetero mannen dragen armbanden. Ik ben een hetero man, ik hou ervan om de hele dag armbanden te dragen. Sommige van mijn vrienden dragen ook armbanden, hun voorkeur gaat uit naar het dragen van kralen armbanden. In principe zijn sieraden vandaag de dag volledig genderneutraal en door iedereen te dragen. De kleuren, het materiaal en de afwerking kunnen echter veel van elkaar verschillen. Zo zal de grotere groep mannen zich meer aangetrokken voelen tot lederen armbanden omdat deze kracht en mannelijkheid uitstralen. Het is dus helemaal niet meer ongewoon voor een man om sieraden waaronder armbanden te dragen. Je ziet ook veel bekende mannen op TV die armbanden dragen.

Welke armbanden zijn het beste?

Armbanden zijn bedoeld om je look compleet te maken. Je wilt niet dat ze heel erg opvallen; je wilt dat ze subtiel zijn en deel uitmaken van het ensemble dat je draagt.

Als je gekleed bent en bijvoorbeeld een tropisch shirt draagt dat aan Hawaï doet denken, dan zijn kralen, leren of touw armbanden het beste. Dit zijn eenvoudige en versies van armbanden die interesse opwekken door de diversiteit aan materiaalkeuzes. Ze werken goed bij een nonchalante look. Je kunt een paar van deze hebben om in het weekend te dragen of als je op vakantie bent.

Maar als je een pak draagt, moet je je armbanden meer laten spreken. Dat betekent dat je moet kiezen voor metalen armbanden die ofwel eenvoudig ofwel stijlvol zijn. Wat je ook kiest, het moet goed passen bij de formele look waar je voor gaat.

Als je een touw-, kralen-, of leren armband draagt in een zakelijke omgeving, dan zal het waarschijnlijk meer afleiden dan een compliment zijn voor je outfit. Als je zo’n armband om persoonlijke redenen draagt, bijvoorbeeld omdat je kind hem aan je heeft gegeven of om religieuze redenen, wees je er dan van bewust dat het toch een statement maakt. Afhankelijk van de omgeving, kan het ook een goede conversatie starter zijn.

Over het algemeen zijn armbanden bedoeld om een sociaal statement te maken. Als je een trouwring om hebt, dan kan het hebben van een touw of fancy gekleurde armbanden aan iemand laten zien dat je een familieman bent.

Voor anderen is een metalen armband op zichzelf al een teken van status, vooral als hij van goud is. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat het goed past. Als iets op en neer glijdt kan dat afleiden, en in het beste geval na een tijdje vervelend zijn. Zorg ervoor dat je de juiste maten van je pols opgeeft voordatje een online aankoop doet.

Dragen mannen armbanden om de linker- of rechterpols?

Er zijn geen regels voor om welke pols een man een armband moet dragen. Wat je in plaats daarvan vindt, is dat armbanden over het algemeen aan de niet-dominante hand van de man worden gedragen.

De reden daarvoor is dat je niet wilt dat de armband in de weg zit als je aan het werk bent. Denk aan het schrijven of ondertekenen van documenten, en je hebt een armband die dikker is; het zou een ongemakkelijke ervaring zijn.

Zoals gezegd, er zijn vaste richtlijnen, dus je zult mannen vinden die armbanden aan hun dominante hand dragen. Als je een presentatie geeft, gaat vergaderen, handen schudt, wil je dat de armband zichtbaar is, vooral als je een mode- en statusstatement maakt. Je kunt hetzelfde doen als je na het werk iets gaat drinken, waar je je manchetknopen af kunt doen en kunt ontspannen.

Het andere dat bepaalt aan welke hand je je armband draagt, is of je zowel de armband als het horloge aan één kant wilt hebben. Sommigen doen dat liever niet en dragen de armband dus aan de kant zonder het horloge. Het is ook een look om voor te gaan; niet alles hoeft aan één hand te zitten.

Welke hand zou je een armband moeten dragen voor goed geluk?

De linkerhand wordt vooral beschouwd als de gelukkige hand. Men gelooft dat als je een armband aan de linkerkant draagt, je rijkdom en geluk aantrekt. Dragen aan de rechterhand heeft het tegenovergestelde effect; je geeft je rijkdom en geluk weg aan anderen.

Dat geldt vooral als je een Pixiu-armband draagt; deze is vernoemd naar een mythisch wezen dat geliefd is om geluk en rijkdom aan te trekken, en de persoon die hem draagt te beschermen tegen obstakels in het leven.

Conclusie
De pols waarmee je als man je armbanden draagt, is vooral een kwestie van voorkeur. We hebben hier echter een paar richtlijnen voor je op een rijtje gezet, zodat je je armbanden bij elke gelegenheid perfect kunt dragen. Het belangrijkste is dat je zelf ervaart wat je prettig vind.

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van februari

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Graveerbare armbanden

Foto-armbanden

Met vingerafdruk

Kralen van natuursteen

Houten TimberWood

Natuurstenen kralen

Paracord Touw

RVS Edelstaal

Leren armbanden

925 Sterling Zilver

Magneet

Goudkleurig

Vikings - Valhalla

Herdenkingsarmband

As-armband

Geboorte armbanden

Landkaart + GPS coördinaten

Hondenpoot of fotoafdruk

Kattenpoot of fotoafdruk

Paardenarmband

Zwart gekleurd

Blauwe kleur

Beige kleur

Witte kleur

Geweven kleur

Grijze kleur

Rode kleur

Hollands Oranje kleur

Gele kleur

Groene kleur

Bruine kleur

Vuurstarters Survival

Zweedse vissenstaart

Armband met initialen

Cadeauverpakkingen

Klantenservice