MENU

Armband Heren

Ben jij op zoek naar een gepersonaliseerde armband voor mannen en heren? Robuust, vintage en retro designs. Dan ben je bij ons aan het juiste atelier! Wij zijn gespecialiseerd in uitsluitend mannen en heren armbanden. Accessoires werden vroeger bijna alleen door vrouwen gedragen. Maar vandaag de dag dragen meer en meer mannen ook een bracelet. En dat is niet zonder reden.

Armbanden kunnen er namelijk heel stoer uitzien. Een armband kan ook zeer stijlvol zijn. Zoek je een unieke armband zonder deze te laten graveren dan kun je een authentieke natuurstenen kralenarmband kiezen.

Bij ons vind je een ruim assortiment met zulke stoere en stijlvolle armbanden voor heren en mannen. Deze armbanden zijn daarbij absoluut niet ‘gewoon’, omdat wij de bracelet graag voor jou nóg unieker maken door de armband te personaliseren. Er zijn verschillende manieren om jouw gekozen armband te personaliseren. Zo kun je ervoor kiezen om jouw armband te laten personaliseren met een tekst, foto en/of vingerafdruk. Mocht je een andere suggestie hebben, horen wij dat heel graag en wij gaan voor je kijken of jouw wens mogelijk is!
Leer is een veelzijdig materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt bij de productie van heren armbanden. De traditionele leren armband werd gemaakt door stroken leer te snijden en deze vervolgens aan elkaar te naaien om een ​​band te vormen. In de loop van de tijd werden verschillende stijlen ontwikkeld, waaronder die met metalen gespen of pinnen, die de duurzaamheid en aantrekkelijkheid verhoogden. Tegenwoordig zijn er talloze soorten heren armbanden op de markt – van eenvoudige banden tot uitgebreide ontwerpen met ingewikkelde gegraveerde ornamenten. Er zijn ook opties beschikbaar voor gepersonaliseerde gravure op bepaalde modellen.

Als een armband van leer is, gaat hij langer mee en ziet hij er na verloop van tijd steeds beter uit. Dit komt omdat leer een natuurlijk materiaal is. Hierdoor is ieder stukje leer authentiek van structuur en geen enkel stukje hetzelfde. Het is ook een echte werkend materiaal, zodat de armband wat meegeeft. Hierdoor draagt ​​hij comfortabeler en ziet hij er beter uit omdat leer door het dragen alleen maar mooier wordt. Het is immers een natuurproduct.

Een armband wordt met de hand of met een machine gegraveerd door middel van een ontwerp. Met een machine wordt de armband gegraveerd met een reeks kleine gaatjes. De gaatjes zijn zo klein dat het ontwerp alleen te zien is als de armband van binnenuit verlicht is. Dit gebeurt door middel van een licht dat door de gaatjes schijnt. Het licht weerkaatst dan op de armband en onthult de tekst of het ontwerp.

Leer is een ideaal materiaal voor heren armbanden omdat het comfortabel is om te dragen, het er goed en stoer uitziet en het langer meegaat dan andere materialen.

Armbanden ook voor mannen? 

Leer is een flexibel materiaal dat al honderden jaren voor de vervaardiging van herenarmbanden wordt gebruikt. De klassieke leren armband werd gemaakt door het leer eerst in dunne stroken te snijden en deze stroken vervolgens aan elkaar te naaien om een band te maken. In de loop der tijd zijn verschillende stijlen ontstaan, waaronder die met metalen gespen of pinnen, die het artikel duurzamer maakten zonder dat dit ten koste ging van de charme. Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende soorten armbanden voor mannen op de markt, gaande van eenvoudige bandjes tot complexe ontwerpen met ingewikkeld uitgesneden versieringen. Bij bepaalde modellen kunt u bovendien kiezen voor een persoonlijke gravure.

Een lederen armband gaat niet alleen langer mee, maar blijft er na verloop van tijd ook beter uitzien. Dit komt omdat leer een materiaal is dat uit de natuur komt. Daarom heeft elk afzonderlijk stuk leer een echte nerf en zijn er geen paar stukken die precies hetzelfde zijn. Omdat het ook rubberachtig is, geeft de armband een beetje mee. Daardoor is hij comfortabeler om te dragen en ziet hij er beter uit, want leer wordt alleen maar mooier naarmate het ouder wordt. Het is tenslotte een product van natuurlijke oorsprong.

Het patroon op een armband kan met de hand of machinaal worden geëtst aan de hand van het patroon. De armband wordt aan de binnenkant met behulp van een machine voorzien van een aantal afzonderlijke gaatjes. Door de kleine omvang van de gaatjes is het patroon op de armband alleen te zien als hij van binnenuit wordt verlicht. Dit wordt bereikt door een licht door de perforaties in het paneel te laten schijnen. Vervolgens wordt het opschrift of het ontwerp op de armband zichtbaar door de weerkaatsing van het licht.

Leer is het beste materiaal voor armbanden voor heren omdat het aangenaam is om te dragen, aantrekkelijk en duurzaam. Ze gaan aanzienlijk langer mee dan andere materialen.

Een snelle blik op de oorsprong van leren armbanden

Niemand weet zeker wanneer of waar leren armbanden voor het eerst werden gemaakt, hoewel ze op zijn minst al sinds het Neolithicum (10.000-4.500 v.Chr.) bestaan. De mens gebruikte toen al lang dierenhuiden voor schoeisel en kleding, maar de technologische vooruitgang van het looien (het proces waarbij de huiden van dieren worden uitgehard om ze kneedbaarder en gemakkelijker hanteerbaar te maken) maakte het mogelijk om meer ingewikkelde stijlen van schoeisel en lichaamsversiering te ontwikkelen. Om de ledematen te beschermen tegen weersinvloeden of aanvallers, ontwikkelden lederen armbanden zich wellicht uit lederen manchetten, scheenplaten en scheenbeschermers. Naarmate de tijd verstreek, werden ze minder nuttig voor hun oorspronkelijke doel en meer om sociale status te symboliseren of een politiek statement te maken.

In Toetanchamons graftombe werden verschillende leren manchetten met goud- of zilverstempeling of versiering gevonden, elk een symbool van zijn macht en autoriteit als farao, de goddelijke heerser van Egypte. Soldaten droegen leren armbanden als onderdeel van hun kleding in het oude Griekenland en later in het Romeinse Rijk. De rang van elke soldaat bepaalde de lengte, dikte en breedte van zijn lederen band.

Leren banden, shel-yad genaamd, waarvan het ene uiteinde eindigt in een van de twee tefillin (phylacteries die miniatuurrollen van de Schrift bevatten; de andere wordt op het hoofd van een man vastgebonden), worden sinds het bijbelse tijdperk door observerende Joden gedragen. Dagelijks gedragen voor het ochtendgebed.

Spartacus, de historische figuur, was een rebel tegen de onderdrukkende Romeinse slavernijwetten. Hij droeg een eenvoudige leren band om zijn rechterpols, als symbool van zijn opstandigheid en mannelijke kracht.

Draag uw armband in stijl. Tenzij je mouwen speciaal voor armbanden zijn gemaakt, zullen de manchetten van je pak en overhemd concurreren om dezelfde ruimte om je pols. Armbanden zijn meestal een zomertrend omdat korte mouwen veel ruimte bieden om ermee te pronken. Maar met een beetje creativiteit kun je ze ook in kleding met lange mouwen verwerken.

Armbanden zijn vergelijkbaar met polshorloges, omdat ze dicht op het lichaam worden gedragen en onder de kleding worden verborgen. Meerdere zware metalen armbanden zien er log uit om dezelfde pols, maar meerdere kleine armbanden met koord zien er geweldig uit.

Op dezelfde manier past een polshorloge bij slanke koordarmbanden, maar niet bij volumineuze metalen armbanden. Vermijd het stapelen van meerdere grote metalen armbanden om dezelfde pols.

Er is niets aantrekkelijker dan een enkele blote pols in tegenstelling tot twee bezette. Het dragen van twee identieke armbanden om elke pols wordt afgekeurd, tenzij je probeert een bondage-manchet te creëren. Vind de perfecte leren armband voor mannen. Er is een goede kans dat een van deze drie ontwerpen van leren armbanden voor mannen uw gevoel voor stijl zal aanvullen:

Leren Wikkel. Wikkelarmbanden van leer zijn er in een paar verschillende stijlen, maar ze zien er allemaal hetzelfde uit als ze gedragen worden. Ze worden meerdere keren om de pols gewikkeld. Je hebt maar één armband nodig om dat gestapelde uiterlijk te bereiken.

De verschillende soorten armbanden voor mannen

Een armband is een leuke accessoire om te dragen als man. Dit zie je steeds vaker want het wordt steeds populairder. Dit komt omdat het een outfit goed kan afmaken. Maar als je zoekt naar een heren armband, welk materiaal kies je dan? Er zijn verschillende soorten te vinden. Benieuwd naar verschillende materialen? Lees dan snel verder.

Een leren armband voor mannen

Wat dacht je van een leren armband om te dragen. Dit is ontzettend populair. Deze armband geeft je een ruige en stoere look. Kies voor een brede leren armband, of juist voor een wat dunnere. Hoe breder de armband, hoe stoerder de look. Dit materiaal matcht met bijna elke outfit en is ook nog eens in verschillende kleuren te koop. Ook als je vaak een pak draagt is het een mooie accessoire. Je kunt dit type armband los dragen of samen met andere armbanden.

Een stalen armband voor mannen

Ook staal is een mooi materiaal voor een mannen armband. Dit komt ook stoer over, en tegelijkertijd praktisch. Daarnaast heeft staal als voordeel dat het lang blijft glanzen en dat het niet gevoelig is voor regen, wind of zweet. Wil je het nog stoerder maken? Kies dan voor een stalen armband met schakels. Heb je een chique stijl? Kies dan voor een glanzend edelstaal exemplaar.

Een kralen armband voor mannen

Naast een stalen en een leren armband, kun je ook kiezen voor een kralen armband. Dit is ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Veel van de kralen armbanden zijn geïnspireerd door het boeddhisme. De kralen kun je in veel verschillende materialen vinden, zoals van natuurlijke stenen en hout. Met een kralen armband ben je uniek, want iedere steen is weer anders. Je steelt zeker weten de show. Kies hierbij je eigen favoriete kleur en materiaal.

Kies nu een mooie herenarmband

Het is leuk om een mooie armband als accessoire te dragen. Dit geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Je ziet het steeds vaker en het wordt dan ook steeds populairder. Een armband kan een outfit helemaal afmaken, samen met andere accessoires of een horloge. Nu is alleen nog de vraag: voor welke soort armband ga je? Er zijn verschillende soorten te vinden. Benieuwd naar verschillende materialen? Lees dan snel verder.

Mannen armband van leer

Een armband van leer is een armband die met bijna alles wel te combineren is. Daarom is dit materiaal ook veel gekozen als het om mannen armbanden gaat. Deze armband geeft namelijk een stoere en een ruige look. Je kunt hierbij kiezen voor een dunne leren armband of juist een dikkere. Dit materiaal matcht met bijna elke outfit en is ook nog eens in verschillende kleuren te koop. Draag je vaak een pak? Ook dan is een leren armband een mooie toevoeging. Combineer het eens met een mooi horloge om met andere armbandjes.

Mannen armband gemaakt van staal

Naast een leren armband is het ook mooi om een armband van staal te hebben. Dit is ook erg stoer en tegelijkertijd ook praktisch. Dit materiaal heeft als voordeel dat het lang glanzend blijft. Ook is het minder gevoelig voor wind, regen en zweet. Deze mannen armband kan nog stoerder worden gemaakt door schakels toe te voegen. Voor een meer chiquere stijl kan er juist voor een glanzend exemplaar worden gekozen.

Mannen armband gemaakt van kralen

De bovengenoemde materialen zijn mooi voor een mannen armband. Maar, het is ook leuk om te kiezen voor een kralen armband. Ook dit zie je vaak terug in het straatbeeld. Deze armbanden zijn geïnspireerd door het boeddhisme. De kralen kun je in veel verschillende materialen vinden, zoals van natuurlijke stenen en hout.