armbanden

MENU

20 eerlijke feitjes over heren armbanden

41 dagen geleden door Alisha geschreven

Van tips voor het stijlen van een heren armband, hoe je armbanden kunt dragen afhankelijk van de gelegenheid, tot het brede scala aan beschikbare armbanden voor heren – hier zijn onze 20 samengevatte feitjes:

20 feitjes over mannen armbanden:

 1. Voor de artistieke en stijlgevoelige man zijn armbanden een geweldige manier om je look te verfraaien. Tevens kun je ook iets van je verhaal vertellen zonder een woord te hoeven zeggen. Laat een look voor je spreken.
 2. Net als bij elk ander kledingstuk of accessoire is de pasvorm van het grootste belang. Dunnere armbanden zullen het best passen bij kleinere polsen, terwijl grotere armbanden het best passen bij grotere polsen. Ben je slank? Kies van voor een dun model. Gespierde mannen hebben meer baat bij een bredere armband (12 of zelfs 14mm). Zorg echter wel altijd voor een goede pasvorm. Het dragen van dunnere armbanden die veel te los zitten zullen je nog slanker doen overkomen. Wanneer ze mooi aansluiten zal het een beter geheel vormen bij je outfit en uitstraling.
 3. Het kiezen van je armbanden komt uiteindelijk neer op stijl en voorkeuren. Ben je op zoek naar een stoere look? Dan is een metalen of leren armband een goede keuze. Ben je op zoek naar iets meer casual of een armband die verwijst naar je reizen, dan zullen kralen armbanden je perfect aanvullen.
 4. Bij het dragen van armbanden is het essentieel om te gaan voor een schone esthetiek. Vermijd het dragen van te veel armbanden aan beide polsen. Als je aan één pols een stapel armbanden draagt, kies dan voor een enkele armband of geen armband aan de andere pols. Hetzelfde geldt voor horloges en armbanden (daarover later meer).
 5. Naast je persoonlijke voorkeuren, kan ook het soort gelegenheid/omgeving waarvoor je je kleedt grotendeels bepalen welk type armband je kunt dragen. Formele gelegenheden vereisen over het algemeen slankere en minder armbanden, terwijl casual evenementen gepaard kunnen gaan met grotere of meer talrijke armbanden (bijv. gestapelde kralenarmbanden).
 6. Het dragen van een enkele armband is een geweldige manier om visueel belang aan je kleding toe te voegen. Probeer de kleur te coördineren met een ander element van je ensemble, of het nu je overhemd, stropdas, jasje, t-shirt of korte broek is – elke vorm van kleurcoördinatie zal de armband tot leven brengen.
 7. Wanneer je armbanden stapelt, begin dan met 2 of 3 armbanden, en probeer te gaan voor een mix van kleuren en materialen om een kleurrijke en speelse look te creëren. Wanneer je voor een look wilt gaan die goed in balans is maar wel wat meer gewaagd kun je er voor kiezen om meerdere armbanden te dragen in dezelfde tint maar met verschillende materialen. Of juist andersom, kies voor hetzelfde materiaal in diverse afwerkingen. Door of wel de kleur of het materiaal gelijk te houden zullen de armbanden een geheel vormen en niet afleiden.
 8. Als je een paar armbanden tegelijk wilt stapelen, kun je het beste kiezen voor armbanden die dunner en kleiner van formaat zijn, zoals paracord- of kralenarmbanden. Als alternatief kunnen een paar van deze armbanden worden gecombineerd met een leren armband.
 9. Over het algemeen zijn wij voorstander van het stapelen van een gematigd aantal armbanden voor een evenwichtige look. Wil je toch graag meerdere armbanden dragen kies dan voor dunnere armbanden die elkaar complimenteren. Met bredere armbanden zou het stapelen van armbanden echter leiden tot een lompe, ongeraffineerde esthetiek. Stapel dus nooit veel brede armbanden op elkaar, maar combineer één brede armband met enkele dunnere.
 10. De sleutel tot het stapelen van armbanden is om te gaan voor een evenwichtige look. Vermijd het stapelen van armbanden aan beide polsen.
  Wikkelarmband voor heren Smalle armband met beads smalle kralen armbanden voor heren


  Benieuwd naar naar nog 10 andere feitjes die je niet kan missen? Lees hieronder verder.

 11. Wanneer je beslist of je armbanden bij je horloge wilt stapelen, vermijd dan het stapelen van armbanden bij horloges die gemakkelijk krassen kunnen veroorzaken en omgekeerd.
 12. In plaats van meerdere armbanden te stapelen met je horloges (hoewel het mogelijk is), is het het beste om het bij twee tot maximaal drie armbanden te houden.
 13. Als je een metallic horloge draagt, moet je bij voorkeur een metallic armband van dezelfde kleur kiezen om een naadloze, langgerekte look te creëren. Als alternatief kun je ook kiezen voor een leren, kralen- of ankerarmband bij je metallic horloge.
 14. Wanneer je meerdere armbanden met je horloge stapelt, kies dan voor dunnere armbanden om een meer stilistische, verfijnde look te creëren. Het stapelen van dikkere armbanden met je horloge is een onmogelijke fout, die leidt tot een lompe look.
 15. Kralenarmbanden zijn perfect om je vrijetijdskleding wat flair te geven! Verkrijgbaar in een breed scala van ontwerpen en materialen, probeer materialen te mixen om een evenwichtige, maar speelse en kleurrijke esthetiek te creëren. Een combinatie van lavasteen met grijze agaat / hermatiet / blauwe regaliet kan heel goed werken.
 16. Manchet armbanden zijn ideaal om je stijl op te krikken met een stuk dat verfijnd en minimalistisch is. Hoewel we bij manchetarmbanden meestal denken aan metaal, hebben leren manchetarmbanden ook een stijlvol effect.
 17. Met leren armbanden, vaak beschouwd als de belichaming van mannelijkheid, kun je een belang in vakmanschap tonen door middel van je accessoires. Slankere leren armbanden werken het best in formele omgevingen, terwijl bredere leren armbanden een meer casual gevoel hebben.
 18. Anker armbanden, gegrond in nautische wortels, bieden je die ongrijpbare, maar zeer gewilde ‘effortless chic’ look. Anker armbanden kunnen gedragen worden met jeans, chino’s, preppy shorts of je favoriete zomerpakken zoals linnen en katoen!
 19. Stalen armbanden, nek aan nek met leer voor de titel van ‘meest mannelijke armbanden’, bieden een ruige look. Als je metalen armbanden wilt stapelen, combineert een manchetarmband die niet oxideert/verbrandt perfect met stalen armbanden voor die ultieme combinatie.
 20. Het laatste feitje! Ga altijd voor wat je zelf mooi vindt en jouw persoonlijkheid benadrukt. De beste armbanden zijn armbanden welke persoonlijk zijn. Daarom graveren wij jou armband ook graag met een persoonlijke opdruk, tekst, datum of namen. Je kunt ons hiervoor altijd een berichtje sturen.

En dat was het voor deze keer! We hopen dat jullie het net zo leuk vonden om te lezen als wij het geschreven hebben! Groetjes Alisha

Lees ook deze blogs

Delen is lief

Nieuwste collectie van februari

Welke stijl zoekt u in uw eigen armband?

Chat openen
1
Heb je een vraagje over de "20 eerlijke feitjes over heren armbanden"? Ik help je graag verder via WhatsApp. Groetjes Henry